Taşeron seçim sonrasına kaldı

Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği taşeron düzenlemesi seçimden sonraya bırakıldı. Konuyla ilgili Çalışma Bakanı Faruk Çelik konuştu. Çelik, taşeron işçilerin kıdem tazminatı hakkına sahip olacağını söyledi. Ama gündeminde işçilerin asıl talebi olan kadro meselesi yoktu.

Abone ol

Ödenmeyen maaş ve tazminatlar, sağlıksız çalışma koşulları, sürekli işten atılma korkusu; taşeron işçilerin bitmek bilmeyen çilesi...

İşte bu ortamda 1 milyonu aşkın taşeron işçinin gözü kulağı Ankara'da. Çünkü taşeronlukla ilgili yeni düzenleme kapıda. Sabah Gazetesi'nin haberine göre taşeron işçilerle ilgili hazırlanan yasa taslağı Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Düzenleme seçimlerden sonra meclise gelecek.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik konuyla ilgili dün Urfa'da açıklama yaptı. Yüzlerce taşeron işçi Bakan Çelik'i kadro talebiyle karşıladı.

Bakan Çelik'ten önce kürsüye HAK-İŞ Konfederasyonu Şanlıurfa Temsilcisi MEHMET REŞAT ÖZMEN çıktı. Özmen'in hükümet yanlısı konuşması işçilerden tepki gördü.

Çünkü emekçinin talebi taşeron uygulamasının son bulması, ve bunun sonucu olarak kadroya geçmek. Ama Çalışma Bakanı'nın gündeminde bunlar yoktu. Bakan Çelik bunun aksine, hizmet alımlarının yani taşeron uygulamasının süreceğini açıkladı.

Tek sorun bu da değil. Mahkeme kararına rağmen iki yıldır kadroya geçirilmeyen yaklaşık 7 bin taşeron karayolu işçisi var.

ulusalkanal.com.tr

Enflasyon rakamları açıklandı Ekonomi İstanbul'a uzun süre meyve sebze gelmeyecek Ekonomi 19 kilometre yürüdüler Ekonomi Kamyoncular yeniden kontak kapatacaklar Ekonomi