Dış basın Yıldırım ile Erdoğan'ın yakın ilişkisine dikkat çekti

AKP’de Binali Yıldırım’ın Genel Başkan seçildiği olağanüstü kongre dış basında da geniş yer buldu. Haberlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım arasındaki yakın ilişkiye dikkat çekildi.

Abone ol

AKP’de yaşanan olağanüstü kongre süreci ve yönetim değişikliği dış basında da geniş yer buldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli gazetelerinden New York Times Binali Yıldırım’ı tanıtırken “Erdoğan’ın sadık kulu” ifadelerini kullandı.

ABD’nin bir başka önemli yayın organı Washington Post, haberine “Türkiye’nin iktidar partisi, Erdoğan’ın müttefikini yeni lider olarak seçti” başlığını attı. Haberde yönetim değişikliğinin Erdoğan’ın gücünü arttırma hamlesi olduğu vurgulandı.

Binali Yıldırım’ın kongrede yaptığı "Başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız?" sözlerini değerlendiren İngiliz medya organı BBC ise Yıldlrım'ın konuşmasını “müstakbel başbakandan başkanlık çağrısı” şeklinde yorumladı.

Amerika ve Avrupa’dan çok sayıda yayın organı da Binali Yıldırım’ın AKP Genel Başkanı seçildiği kongreyi, Erdoğan’ın başkanlığına giden yolda önemli bir adım olarak değerlendirdi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan: Mevcut sistem sorunlar karşısında yetersiz kalıyor Gündem Erdoğan: Mevcut sistem sorunlar karşısında yetersiz kalıyor Gündem İngiliz Piyade Bölüğü ile taktik intikal tatbikatı yapıldı Gündem İngiliz Piyade Bölüğü ile taktik intikal tatbikatı yapıldı Gündem