Paralı askerlik dönemi

Genelkurmay Başkanlığı, bedelli askerliğin gölgesinde kalan paralı askerlikle ilgili ayrıntıları açıkladı. Buna göre Doğu ve Güneydoğu'da paralı askerlik yapanların eline 3 yılın sonunda 150 Bin, 7 yılın sonunda 350 Bin lira geçecek. Başvurular kuvvet komutanlıklarının internet sitelerinden yapılacak.

Abone ol

Mehmetçiğin yapısını değiştirecek paralı askerlik ile ilgili ayrıntılar Genelkurmay'ın internet sitesinden açıklandı.

Askerliğini yapmamış ortaöğretim mezunlarına sözleşmeli er yani paralı askerlik imkânı sağlandığı belirtilen açıklamada, hâlâ silâhaltında olan erbaş ve erlerin de başvuruda bulunabileceğine dikkat çekildi.

Hali hazırda askerlik yapanlardan paralı asker olmak isteyenlerle ön sözleşme imzaladıktan sonra askerlik yaptıkları sürenin üçte biri paralı askerlik süresinden düşülecek. Paralı askerlere uzman erbaş imkânı tanımak için yaş sınırı da 25'ten 29'a çıkarıldı.

Peki, paralı askerler ne kadar maaş ve tazminat alacak. Genelkurmay sitesinde can alıcı bu sorunun ayrıntıları da yer aldı.

1'inci derece kritik iller olan Bingöl, Diyarbakır, Hakkâri, Mardin, Şırnak, Tunceli gibi illerde paralı askerlik yapanlar 3 yıl boyunca ayda 3 bin 342 lira, diğer illerde görev yapanlar ise 2 bin lira maaş alacak. 3 yıl sonundaki ikramiye tutarı 28 bin 463 lira. 1'nci bölgelerde paralı askerlik yapanlar 3 yılda toplam 150 Bin lira alacak.

7'nci hizmet yılını tamamlayan ve yine 1'inci derece kritik illerde görev yapacak paralı askerler 3 bin 567 lira, diğer illerdekiler ise 2 bin 229 lira maaş alacak. 7 yıl sonundaki ikramiye tutarı 70 bin 648 lira. 7 yıldaki kazanacakları toplam para ise 370 Bin lira olacak.

Genelkurmay açıklamasında ihtiyaç halinde ilköğretim mezunlarına da aynı hakların sağlanacağı belirtildi.

Bu arada bedelli askerlik başvuruları başladı. Bedelliye ilk iki günde 5 bin başvurdu.

ulusalkanal.com.tr

Günlerden 17 Aralık Gündem Şişli krizi Ankara'da Gündem Erdoğan, Davutoğlu’nu çizdi Gündem Metris Cezaevi'nde Şeb-i Arus Gündem