Terörist Hüseyin Acar etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, PKK'nın sözde Amanoslar Saha Dörtyol-İslahiye grup sorumlusu Hüseyin Acar'ın etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Terörist Acar, 23 yıldır PKK'nın dağ kadrosunda faaliyet yürütüyordu.

Abone ol

Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu kapsamında 18 Ekim’de Hatay-Dörtyol ilçe kırsalına operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristlerden birinin 2016-2017 yıllarında sözde Amanoslar Saha Dörtyol-İslahiye grup sorumlusu ve saha yürütme üyesi Hüseyin Acar olduğu tespit edildi.

Mavi listede bulunan Acar, örgütün dağ kadrosunda 23 yıldır faaliyet yürütmüştü.

PKK'lı Acar, 1997- 2017 yılında Hatay kırsalında 2 jandarma ve 3 vatandaşın şehit olması ve 2 korucunun yaralanması olaylarında rol aldı. 1999 yılında da sivil halka ait mülk ve tesislere yönelik sabotaj ve kundaklama saldırılarını düzenledi.

Milli Savunma Bakanlığı da sınır ötesindeki operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Suriye'de Barış Pınarı bölgesine sızma girişiminde bulunan 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiği açıklandı.

ulusal.com.tr

pkk
Alevi vatandaşlara yönelik yazılarla ilgili soruşturma başlatıldı Gündem Merkez Bankası'ndan faiz kararı Gündem Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması Gündem Altın dönem ABD planlarını yargılıyor Gündem