Bir anne daha evladına kavuştu

Evlat nöbetinde bir zafer daha kazanıldı. Diyarbakır'da HDP İl binası önünde nöbet tutan annelerden biri daha yavrusuna kavuştu. Kaya ailesinin 5 yıllık hasreti son buldu.

Abone ol

Terör örgütü PKK'ya karşı bayrak açan anneler kazanıyor. O kutsal mücadelede bir anne daha evladına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl binası önünde başlattıkları evlat nöbetinde bir zafer daha kazanıldı. 5 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Cuma için nöbet tutan Kaya ailesinin evlat hasreti son buldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığınca yürütülen ikna çalışması sonucu Cuma, Şırnak'ta Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu.

Müjdeli haberi alan anne Perihan ve baba Fettah Kaya, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne gitti. Evlatlarına hasretle sarıldılar.

Bu kutsal mücadelenin ateşini ilk Hacire ana yakmış, çocuğunu PKK'dan geri almıştı. O ateşle başlayan evlat nöbetinde, o günden bu güne 18 aile çocuklarını terörün pençesinden kurtardı.

Öte yandan annelerin direnişi HDP'lileri rahatız ediyor. HDP il binası önünde eylem yapan anneleri tahrik ediyorlar.

Eylemde kısa süreli gerginlik çıktı. Araya polis ekipleri girdi. HDP'liler, görev başındaki polislere de sert çıktı.

ulusal.com.tr

"HDP’li Kardashian" Türkiye ve Azerbaycan'ı suçladı Gündem Ece Üner’den Kim Kardashian’a tepki Gündem Koronavirüs denetimleri sıklaştırıldı Gündem Balık sezonunun bereketi sürüyor Gündem