Çağrı Heyeti üyelerinin MHP’den ihracına tepki

Olağanüstü kurultayı yönetmek için mahkeme tarafından atanan Çağrı Heyeti üyelerinin MHP’den ihracına tepkiler gecikmedi. Genel Başkan Adayı Koray Aydın, ihraç edilen 3 ismin de MHP'de önemli görevler yaptığını belirtti, süreci "Kıyım" olarak niteledi. Bir diğer genel başkan adayı Sinan Oğan da ihraçların hukuksuz olduğunu savundu.

Abone ol

Çağrı Heyeti üyeleri Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç'in MHP’den ihraç edilmesine Genel Başkan Adaylarından tepki geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Genel Başkan Adayı Koray Aydın, ihracları "Kıyım" olarak niteledi.

Ali Sağır'ın MHP liderlerinden Alparslan Türkeş'in yol arkadaşı olduğunu söyleyen Aydın, Erel ve Bilgiç'in de partide önemli görevlerde bulunduklarını belirtti.

Üç ismin mahkeme tarafından olağanüstü kurultay sürecini yürütmek için atandığını hatırlatan Aydın, "Mahkemenin verdiği bir vazifeyi yerine getirmek, ne zamandan beri ihraç sebebi sayılmaktadır. İhraç edenler bu yanlıştan dönmelidir" dedi.

Bir açıklama da bir diğer Genel Başkan Adayı Sinan Oğan'dan geldi. İhraçların hukuksuz olduğunu savunan Oğan, parti içinde birlik ve beraberliğin bozulduğunu vurguladı.

Oğan, MHP'de olağanüstü kurultayın şart olduğunu yineledi, "İhraç, kapatma ve gözaltı operasyonlarından medet umanlar elbette hüsrana uğrayacaktır" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Torunlar Center için durdurma kararı Gündem TSK'dan Kilis açıklaması Gündem CHP'den Eğitim-Sen'e 'kalkan' Gündem Diyarbakır’da 2 EYP imha edildi Gündem