Kişisel verilerin korunması yasa tasarısı Genel Kurul'da görüşülecek

Ara tatilin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun bir gündemle mesaiye başlıyor. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun görüşmelerine Genel Kurul'da kaldığı yerden devam edilecek. Tartışması büyüyen dokunulmazlık fezlekeleri ve kiralık işçilik tasarısı da gündemde...

Abone ol

2016 Bütçe tasarısı maratonun ardından 11 günlük ara tatiline giren Meclis, 22 Mart'ta kaldığı yerden mesaisine devam edecek.

İlk olarak Genel Kurul'a Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı gelecek. Yarın, bireyin sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel verilerini kapsayan 6'ıncı maddeden tasarının görüşülmesine devam edilecek.

Tasarıyla; kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı ve cinsel hayatı özel nitelikli kişisel veri sayılacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu sözleriyle başlayıp, HDP Van Milletvekili Tuğba Hazer'in terörist tabutunu taşımasıyla büyüyen fezleke tartışması da Meclis gündeminde yerini alacak.

Hükümetin Meclis'e ulaşmış bütün fezlekelerin işleme koyulması için önerdiği Anayasa'nın 83'üncü maddesine eklenmesi öngörülen geçici madde değişikliği tartışmaya açılacak.

Hükümet, yeni düzenlemelerin büyük bir kısmını Torba Yasa Tasarısı ile Meclis'e getirecek. Tasarıda, 18-29 yaş aralığındaki 5 milyon gencin 9 milyar liralık Genel Sağlık Sigortası prim borcu sıfırlanacak.

İşçileri yakından ilgilendiren iki konunun da Meclis Genel Kurulu'na gelmesi bekleniyor. Bunlardan biri, Özel İstihdam Bürolarına işçi kiralama yetkisi veren kanun tasarı ile taşeron işçilerden "Asıl işi" yapanın kadroya alınmasını öngören yeni düzenleme.

ulusalkanal.com.tr

Terör hakkında bilmemiz gerekenler, kendinizi nasıl koruyabilirsiniz? Gündem Hastanelerde 2'si yoğun bakımda 9 yaralı tedavi görüyor Gündem İsrail Dışişleri Bakanlığı kordinatörü Dore Gold: Türk hükümetine teşekkür ediyorum Gündem DTK'nın Nevruz mitingi için yoğun güvenlik önlemleri alındı Gündem