CHP milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapisle cezalandırılmasına ve tutuklanmasına karar verdi. Berberoğlu, adliyede tutuklandı. CHP'li vekil, Maltepe Cezaevi'ne konuldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Berberoğlu'nu aradığı belirtildi. CHP MYK, Berberoğlu'nun tutuklama kararının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. CHP Grubu'nun Meclis'te Genel Kurul'u terk etmesinin ardın bir tepki de Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi'den geldi. Akif Hamzaçebi, Özgür Özel'İn Meclis'te yaptığı konuşmanın ardından tepki amacıyla Meclis Başkanvekilliği'nden bir günlük çekildi.

Abone ol

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapisle cezalandırılmasına ve tutuklanmasına karar verdi. Berberoğlu, adliyede tutuklandı. CHP'li vekil, Maltepe Cezaevi'ne konuldu.

DÜNDAR VE GÜL'ÜN DOSYASI AYRILDI

MİT TIR'larının durdurulmasında eski Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar, gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan açılan dava dosyasının ayrılmasına karar verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Berberoğlu'nu aradığı belirtildi.

CHP MYK, Berberoğlu'nun tutuklama kararının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı.

BERBEROĞLU'NDAN KARAR SONRASI İLK AÇIKLAMA

Tutuklama kararı sonrası Enis Berberoğlu, adliye koridorunda konuştu. Berberoğlu, "Olmadık bir işten böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" dedi. Berberoğlu, "Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağım" diye konuştu.

AVUKATI, BERBEROĞLU'NUN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, cezaevine götürülmek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın polis merkezine getirildi.

Avukatı Murat Ergün, Berberoğlu'nun burada çektiği bir fotoğrafı paylaşarak şu yorumu yaptı:

Adliye polis Merkezi; Müebbet hapis cezası verilip sonra 25 yıl hapis cezasına çevrilen müvekkilim, dostum CHP'li vekil sizce neye gülüyor?

BERBEROĞLU'NUN EŞİNDEN AÇIKLAMA

Berberoğlu'nun eşi adliye önünde açıklama yaptı.

Adliyedeki polis merkezinde eşinin yanından çıkan Oya Berberoğlu yaptığı açıklamada, "Morali gayet iyi. Zaten Türkiye'de hukukun h'si yok. Protesto ediyorum çok büyük haksızlık. Enis içeriye giriyor ancak burada CHP tutuklanmıştır" dedi.

HAMZAÇEBİ, MECLİS BAŞKANVEKİLLİĞİNDEN ÇEKİLDİ

CHP Grubu'nun Meclis'te Genel Kurul'u terk etmesinin ardın bir tepki de Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi'den geldi.

Akif Hamzaçebi, Özgür Özel'İn Meclis'te yaptığı konuşmanın ardından tepki amacıyla Meclis Başkanvekilliği'nden bir günlük çekildi.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, tutuklama sonrası adliye önünde açıklama yaptı.

Altay açıklamasında şunlar belirtti:

Bu karar muhalefete gözdağı kararıdır. Bu bütün topluma da bir gözdağıdır. CHP'ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. En açık faşist diktatörlüklerde bile olsa olsa yapılabilecek bir uygulama ile karşı karşıyayız. Türkiye'de yargı etki alanına girmiştir. Böyle adalete lanet olsun. Gereken ne varsa yapacağız. Bu artık tuzun koktuğu yerdir.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

Tutuklanmanın ardından toplanan CHP Grubu çıkışı açıklama yapan CHP Grupbaşkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Alınan karar etkin olan faşizmin tescilidir" dedi.

CHP'LİLER GENEL KURUL'U TERK ETTİ

Özgür Özel'in açıklamalarının ardından CHP'li milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nu terk etti.

ulusalkanal.com.tr

Küba ile Türkiye arasındaki diplomaside bir ilk yaşanıyor Gündem Küçük Ceylin'in cinayeti ile ilgili soruşturma sürüyor Gündem Doğu Perinçek'ten Enis Berberoğlu açıklaması Gündem Emniyetten yurt genelinde asayiş uygulaması Gündem