Bağdadi'nin ses kaydı çıktı

Amerika öncülüğündeki koalisyonun hava saldırısından sonra akıbeti bilinmeyen IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınlandı. İnternete dün yüklenen ses kaydında, Amerikan saldırılarının başarısız olduğunu, IŞİD'in Suudi Arabistan, Yemen, Mısır ve Cezair'e yayıldığı belirtiliyor.

Abone ol

Öldürüldü, yaralandı derken bu kez IŞİD lideri ses kaydıyla ortaya çıktı.

ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırısından sonra akıbeti bilinmeyen IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınlandı. 17 dakikalık kayıt interenet 13 Kasım'da yüklendi.

Ses kaydında, Amerikan saldırılarının başarısızlıkla sonuçlandığını, Amerika'nın IŞİD ile savaşacak askeri güç göndermekten korktuğu belirtiliyor. Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses, Obama'nın Irak'a 1500 asker daha gönderdiğini hatırlatıyor ve "Karaya inmek zorunda kalacaklar" diyor. Ses kaydında IŞİD'e karşı ılımlı muhaliflere uygulanması planlanan eğit-donat formülünün de işe yaramayacağı iddia ediliyor.

Bağdadi'ye ait olduğu öne sürülen ses, Musul'da ilan edilen halifeliğin artık Suudi Arabistan, Yemen, Cezayir ve Mısır'a da yayıldığını söylüyor. Bağdadi, kayıtta, yılanın başı olarak nitelendirdiği Suudi Arabistan yöneticilerine ve bu ülkedeki Şiilere, Yemen'deki Şii Zeydi kolundan olan Husilere saldırma talimatı da veriyor.

ulusalkanal.com.tr

Bakan açıkladı: Pazartesiden itibaren toplatılacak Gündem AYM önünde Adalet Nöbeti Gündem Washington’da çuval paniği: Bu eylem tehdittir Gündem AKP'li belediyeye operasyon Gündem