78 terörist etkisiz hale getirildi

Terör örgütüne katılım tarihin en düşük seviyelerine geriledi. Açıklamayı İçişleri Bakanlığı yaptı. İlk 5 ayda bu rakam 16 olarak tespit edildi. Yapılan operasyonlarda da turuncu kategoride 4, gri kategoride 8, toplam 78 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Abone ol

İç güvenlik operasyonlarının bilançosu açıklandı. Terör örgütüne katılımda tarihi bir aşamaya gelindi.

İçişleri Bakanlığı salgın sürecinin ardından ilk basın bilgilendirme toplantısını 4 Haziran’da yaptı. Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Mayıs ayında kırsalda 3'ü büyük 32'si orta çaplı toplam 10 bin 866 operasyon yapıldığını açıkladı. Şehirlerde ise 230 operasyon düzenlendiği bildirdi.

Terör örgütlerine katılım konusunda da Bakanlık Sözcüsü önemli bir bilgi verdi.

Çataklı, terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlara da operasyon düzenlendiğini aktardı. Uyuşturucu ile mücadelenin de devam ettiğini ifade etti.

Bilgilendirme toplantısında Kovid-19 salgınıyla mücadele başlığına da dikkat çekildi.

Çataklı, sosyal medyada provakatif paylaşım yapan 520 kişiden 11'inin tutuklandığını da bildirdi. Sözcü, kadına karşı şiddet olaylarında geçen yıl mayıs ayına göre yüzde 31 azalma yaşandığını da kaydetti.

Yargıtay'dan Tuzla Piyade Okulu davasında karar Gündem Bakan Selçuk duyurdu! O ailelere 40 bin liraya kadar destek Gündem Doğu Perinçek yazdı: Strateji kurmak-3! Tehdit nerden geliyor Gündem Banu Özdemir hakkında istenen ceza belli oldu Gündem