MHP'de gözler yargıda

MHP'de muhalif kanadın olağanüstü kurultay talebini yargıya taşımasının ardından gözler Sulh Hukuk Mahkemesi'nin vereceği karara çevrildi. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre muhalifler, en geç bir buçuk ay içinde sonuç almayı hedefliyor. Çağrı heyetinde yer alması için mahkemeye sunulan isimler arasında bir MHP MYK üyesi de var.

Abone ol

Olağanüstü Kurultay talebiyle yargıdan kayyum ataması isteyen muhaliflerin başvuru dilekçesinin ayrıntıları netleşmeye başladı.

Parti içi muhalefet 5 Şubat'ta Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yapılan başvuruda yargılamanın acil ve duruşmasız yapılmasını istedi.

MHP Lideri Bahçeli'nin A Takımında yer alan MYK Yedek Üyesi Turan Yaldır da çağrı heyetinin "yedek üyesi" oldu.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre başını Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın çektiği muhalifler, en geç bir buçuk ay içerisinde sonuç almayı hedefliyor.

Peki davanın açıldığı Sulh Hukuk Mahkemesi'nde süreç nasıl işleyecek?

İlk olarak mahkeme, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan MHP büyük kongre üye listesini isteyecek. Muhaliflerin Genel Merkeze verdiği 543 delegenin imzası ile karşılaştırma yapacak.

Ardından MHP Genel Başkanlığı’na olağanüstü kongre ile ilgili çağrı yapılıp yapılmadığını soracak.

Kurultay toplanması başarılırsa, 611'in üzerinde oy ile parti tüzüğü değiştirilecek. Değişiklikle birlikte aynı gün 40 delegenin imzasıyla genel başkanlık seçimi yapılabilecek.

Anjio ameliyatı olan MHP Lideri Devlet Bahçeli de iki hafta aradan sonra parti mesaisine başladı. MHP Liderinin Salı günü de grup toplantısında konuşması bekleniyor. Toplantıda Bahçeli'nin, parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay talebini yargıya taşımasına da cevap vereceği belirtiliyor.

Haber: Gürkan Demir

ulusalkanal.com.tr

Bu kez Hüseyin Çelik yazdı Arınç paylaştı Gündem Teslim olan terörist HDP ve DBP'lileri yakalattı Gündem KKTC, Güney Kıbrıs’ı yalanladı Gündem PKK'nın 2 önemli ismi sıkışıp kaldı! Kaçacakları tek bir delik bile kalmadı Gündem