Nobel Barış ödülü alan Tunus’tan anlamlı taziye mesajı

Abone ol

Ankara’da yaşanan terör saldırısı dünyada büyük yankı uyandırırken yabancı ülke liderleri ve temsilcilerinden Türkiye’ye taziye mesajları yağdı.

Anlamlı bir mesaj, önceki günlerde Nobel Barış ödülü alan Tunus’tan geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby’den gelen mesajda “paylaştığımız terör tehditlerine karşı mücadelenin“ altı çizilirken Tunus Yurtsever Mücadele Partisi Genel Sekreteri Slim Achich gönderdiği mesajda ortak terör tehdidi yerine emperyalizmin ta kendisi ile mücadele etmek gerektiği vurgusu yapılıyor.

Bütün şehit ve yaralıların aileleri ile derin bir dayanışma içinde olduklarını belirten Achich, “Emperyalizmin ülkelerimizde yerleştirmek istediği anarşi, anlaşmazlık ve ayrılıkçılığa karşı iki halkin birliğini diliyoruz“ dedi.

Bağımsızlık ve egemenliğin hem Tunus, hem de Türkiye’de terör ile mücadele yolu olmasının gerektiğini belirten parti sekreteri “Yaşasın emperyalizme ve yerel piyonlarına karşı mücadele veren halkların kardeşliği” diye ekledi.

ulusalkanal.com.tr

İranlı generalden çok sert tepki Dünya Gulbettin Hikmetyar komada Dünya Putin'den önemli Suriye açıklaması Dünya İranlı komutan son yolculuğuna uğurlandı Dünya