Eminönü yayalaştırılıyor

Fatih Belediyesi'nin tarihi Eminönü meydanını yayalaştırma kararına mimarlar endişe ile yaklaşıyor. Projelerin kapalı kapılar ardında, gizlice yapıldığını söyleyen Mimarlar Odası, tarihi yarımadanın altından geçirilmesi planan tünelle tarihin yok edilmesinden endişe duyuyor.

Abone ol

Fatih Belediyesi, tarihi binlerce yıl öncesine dayanan ve 2.800 yıldır kesintisiz olarak yaşam alanı olarak kullanılan Eminönü Meydanı'nı yaylaştırma kararı aldı.

Projenin kapalı kapılar ardında hazırladığını söyleyen Mimarlar Odası endişeli.

2015'in sonunda uygulamaya konulması beklenen proje ile Sirkeci’den Cankurtaran’a kadar trafik yeraltına alınacak. Buradaki alan Gülhane Parkı ile birleştirilecek. Mimarlar Odası İstanbul Şube yöneticisi Ali Hacıalioğlu, sürecin sağlıksız işlediğini belirtti. Fatih Belediyesi'nin hazırladığı projeye göre Sirkeci Garı, gar işlevinden çıkartılacak.

Mimarlar Odası'na göre "yayalaştırma" kavramının göz boyamak için kullanılıyor. Hacıalioğlu, tarihi yarım ada yapılacak herşeyin bilimsel ve tarafsız kurularda tartışılması gerektiğini vurguladı.

Haber Deniz Çağlayan

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

Abdullah Gül 138.günü de tamamladı Gündem Sultanahmet saldırısında tutuklama talebi Gündem Denktaş'ın izindeyiz... Gündem Bakanlık'tan geri adım! Gündem