Toplu ulaşımda yeni dönem

Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosu İzmir’de yola çıktı. Tamamen yerli teknolojiyle üretilen otobüsler hem çevre dostu hem ekonomik. Araçlar yüzde 87 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor. 16 saat boyunca hiç durmadan çalışabiliyor.

Abone ol

Türkiye’nin tamamen yerli teknolojiyle üretilen ilk elektrikli otobüs filosu İzmir’de hizmete girdi… Toplu ulaşımda örnek alınacak bir projeye imza atıldı.

Bu otobüsler, bir dizel araca göre yüzde 87 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor. Eğimli arazilerde iniş sırasında ve fren yapıldığında enerji üreterek daha fazla yol yapabiliyor.

Klima açıkken 13 saat, klimasız 16 saat hiç durmadan çalışabiliyor.. Gün içinde hiç durmadan 250 kilometre yol alabiliyor

Fosil yakıt tüketen otobüslerin motorlarının yarattığı sarsıntı ve gürültü yeni otobüslerde bulunmuyor.

Egzoz dumanı ve motor gürültüsünü ortadan kaldıran yeni otobüslerde yolcuların cep telefonlarını şarj edebilmesine olanak sağlayan USB soketler de yer alıyor.

8 Milyon 800 bin Avro'ya mal olan Türkiye’nin ilk tam elektrikli otobüs filosu için İzmir Gündoğdu Meydanı’nda tören düzenlendi.

Tamamen yerli teknolojiyle üretilen 20 elektrikli otobüs seferlere başladı.

ulusalkanal.com.tr

Güle oynaya ''Hayır'' Yurt Erdoğan: Yalan söylüyorlar meclisi güçlendiriyoruz Yurt Van'da silahlı bıçaklı kavga Yurt Gürsoy: ''Milli değerlerimizi korumakla yükümlüyüz'' Yurt