Ramazan'da nasıl beslenmeli?

Kovid-19 ile mücadele sürerken, uzmanlar Ramazanda sağlıklı beslenmenin önemini vurguluyor. Güçlü bir bağışıklık için iftardan sahura besinlerin çeşitli, dengeli ve doğru bir şekilde tüketilmesi gerekiyor. Diyetisyen Ayşenur Bulut İş, doğru ve sağlıklı beslenme ile ilgili önerilerde bulundu.

Abone ol

Uzmanlar, tam da bunu öneriyor. Çünkü azar azar ve sık sık beslenme yerini, uzun süre açlık ve susuzluğa bırakıyor. Öğün sayısı düşüyor. Kovid-19 ile mücadele sürerken, Ramazan’da sağlıklı beslenmenin önemi daha da artıyor.

Güçlü bir bağışıklık için iftardan sahura besinlerin çeşitli, dengeli ve doğru bir şekilde tüketilmesi gerekiyor.

İftarda, bir bardak su ya da hurma ile orucun açılmasının ardından uzmanlar, “başlangıç için çorbayı seçin” diyor.

Diyetisyen Ayşenur Bulut İş, doğru ve sağlıklı beslenme ile ilgili önerilerde bulundu.

İş, iftar ile sahur arasındaki sürenin oldukça önemli olduğunu söyledi. Bol su tüketilmesini önerdi.

Kimimiz her şart ve koşulda tatlıdan vazgeçemiyor. Kimimiz ise tatlıdan uzak duruyor. Peki Ramazan'da tatlı tüketimi nasıl olmalı?

Bağışıklık sistemi için gün içinde hareketsiz kalmamak gerekiyor.

Türkiye'nin 15 Nisan Kovid-19 bilançosu: 297 vefat, 61 bin 400 yeni vaka Sağlık Bilim Kurulu üyesi İlhan, vakalar düşmezse alınacak yeni tedbirleri açıkladı Sağlık Sağlıkçıların istifa ve izin taleplerine kısıtlama Sağlık Türkiye'nin 14 Nisan Kovid-19 bilançosu: 279 vefat, 62 bin 797 yeni vaka Sağlık