Vatan Partisi, evlat nöbetinin 1. yılında Diyarbakır annelerini yalnız bırakmadı

Doğu Akdeniz'de suların ısındığı bir dönemde Türk Milleti'nin gözü Mavi Vatan'da yüreği de Diyarbakır'da. Vatan Partisi, evlat nöbetinin birinci yılında Diyarbakır annelerini yine yalnız bırakmadı. Nöbetler başladığında ilk olarak desteğe giden Vatan Partisi Öncü Kadın heyeti, mücadelenin 1. yılında da annelerin yanındaydı. Ziyaretle eş zamanlı olarak Öncü Kadın il ve ilçe temsilcilikleri de yurt genelinde "Aynı nöbetteyiz" diyerek temsili nöbet tuttu. Vatan Partili kadınlar nöbetten Diyarbakır annelerine selam gönderdi.

Abone ol

Diyarbakır Annelerin evlat nöbeti birinci yılına girdi. Eylemler başladığı andan itibaren desteğini hiç esirgemeyen Vatan Partisi, yine Diyarbakır aileleriyle ele ele tutuştu.

Vatan Partisi Öncü Kadın heyeti, 3 Eylül 2019'da eylemler ilk başladığında hemen Diyarbakır'a koşmuş, annelerle kucaklaşmıştı. 1 yıl sonra Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı başkanlığındaki heyet yine ailelerle buluştu.

Vatan Partisi heyetine CKD Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nuriye Kadan ve TGB Genel Sekreteri Okan Özkan da eşlik etti.

Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, PKK’nın siyasal uzantısı olan HDP’nin kapatılması gerektiğini vurguladı.

Ayvalı, açıklamanın ardından HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde kurulan çadırı ziyaret etti, ailelerle sohbet etti.

Ziyaret heyetinin Diyarbakır'da olduğu sıralarda yurt çapında da Vatan Partisi Öncü Kadın il ve ilçe teşkilatlarının destek nöbetleri vardı.

Vatan Partisi, Başkent’te temsili evlat nöbeti tuttu. Yapılan basın açıklamasında “Anaların isyanı PKK’yı yenecek” sloganları atıldı.

Mehmetçiğimiz ve annelerinin kararlılığı PKK’nın sonunu getiriyor. Vatan Partisi Öncü Kadın ve Ankara halkı olarak Aynı Nöbetteyiz sloganıyla Diyarbakır annelerine desteğimizi ortaya koyuyoruz))

Basın açıklamasını Öncü Kadın Ankara İl Başkanı Şule Uncu yaptı.

Temsili nöbet için basın açıklamasını Öncü Kadın İstanbul İl Sekreteri Zeynep Ses yaptı.

Destek eylemlerinde evladı dağı kaçırılan anne Fatma Bingöl ile evladı şehit olan anne omuz omuzaydı..

Vatan Partisi Öncü Kadın İzmir üyeleri de Diyarbakır Annelerine destek için 8 ilçe merkezinde 1 saatlik nöbet tuttu. Öncü Kadın İzmir İl Başkanı İncisel Aytar, bütün evlatlar annelerine kavuşuncaya kadar Diyarbakır annelerinin yanında olacaklarını belirtti.

Konak Meydanı’nda yapılan basın açıklamasının metnini Özlem Aydoğan okudu.

Diyarbakır annelerine bir destek de Aydın'dan geldi. Atatürk Kent Meydanı'ndaki açıklamayı Vatan Partisi İl Sekreteri Nurşen Başarkan okudu.

Başta Nazilli ve Kuşadası olmak üzere Aydın'ın ilçelerinde de eş zamanlı açıklamalar yapıldı. Kuşadası'ndaki açıklamayı Vatan Partisi Kuşadası Öncü Kadın İlçe Başkanı Naciye Özal yaptı.

Denizli’den de Diyarbakır annelerinin feryadına destek geldi. Öncü Kadın Denizli İl Başkanı Elif Çobanoğlu, evlat nöbetinin önemine dikkat çekti.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü Gündem CHP'den Abdullah Gül açıklaması Gündem İstanbul'da halk otobüsü kaza yaptı: 24 yaralı Gündem Bakan Soylu selde hayatını kaybeden Özdemir'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu Gündem