TÜRKSOY'lu gençlerden şiirli kutlama

19 Mayıs coşkusuna diğer Türk cumhuriyetleri ve yurtdışındaki Türk toplulukları da katıldı. Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı TÜRKSOY üyesi gençler, "Türk Dünyası Gençleri El Ele" şiirini okudu. Altaylar'dan Balkanlar'a farklı ülke ve bölgelerden 13 genç sanatçı, paylaştıkları şiir videosu ile Türk dünyasının birlik ve kardeşliğini vurguladı.

Abone ol

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) üyesi ülkelerinden 13 genç, okudukları şiirle 19 Mayıs coşkusunu Türk dünyasıyla paylaştı.

Altaylar’dan Balkanlar’a farklı ülke ve bölgelerden gençler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için kutlama mesajı hazırladı. Koronavirüs salgını nedeniyle çalışmalarını evlerinden sürdüren gençler, videoda Türkiyeli kardeşlerinin bayramını kutladı.

Videoda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Bosna-Hersek, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Kırım, Tataristan, Saha-Yakut, Kabardin-Balkar bölgelerinden 13 genç sanatçı yer aldı. Gençler, 19 Mayıs'a özel yazılan “Türk Dünyası Gençleri Ele Ele” şiirini hep birlikte okudu.

TÜRKSOY’un önderliğinde hazırlanan kutlamada, Türk dünyasının birlik ve kardeşliğine vurgu yapıldı. Kutlamada, Mustafa Kemal Atatürk’ün 10. Yıl Nutku'nda söylediği "Türk milleti zekidir, Türk milleti çalışkandır" sözlerine de atıf yapıldı.

ulusal.com.tr

19 Mayıs'ta dünya rekoru kırıldı Gündem Turizm Bakanlığı'ndan rezervasyon ve etkinlik iptaline ilişkin yeni genelge Gündem Türk Kızılay, 19 Mayıs'a özel bir video hazırladı Gündem ATAK, bu kez 19 Mayıs için havalandı Gündem