Levent Göktaş'ın ofisinde 51 nolu DVD'yi "bulan" polisler savcılık tarafından soruşturuluyor

Kumpas soruşturmalarında kritik bir gelişme yaşandı, savcılık Ergenekon'un meçhul 51 nolu DVD'sinin akıbetini incelemeye aldı. Adli emanette kırıldığı için orjinali tekrar incelenemeyen DVD'nin bulunma görüntüleri yeniden izlenince kumpasçılar suç üstü yakalandı. İlk kez Ulusal Kanal'ın yayınladığı görüntülerle kumpasçı polisler şüpheli oldu.

Abone ol

Ergenekon kumpasının meçhul delillerinden 51 nolu DVD F tipi polisler için soruşturma konusu oldu.

İstanbul Cumhuriyet Savcıları Bülent Başer ve Zafer Koç 51 nolu DVD'nin serüvenini mercek altına aldı. İlk olarak Emekli Albay Levent Göktaş'ın avukatlık ofisinde DVD'nin bulunduğu arama görüntüleri yeniden incelendi. DVD'nin bulunduğu odaya polislerin tek başlarına girdiği belirlendi.

Diğer odalara avukatlarla birlikte giren polisler avukat Özge Evci'nin kullandığı odaya tek başlarına giriyor. Odadaki görüntü alma işlemi sırasında başkomiser Mehmet Yayla kameranın kadrajından çıkıyor. Ve bir süre sonra avukatlarla savcıyı odaya davet ediyor.

Arama başlar başlamaz başkomiser Mehmet Yayla "masanın üzerine bakalım" diyerek masanın üzerindeki ilk dosyanın kapağını açıyor. Adli emanette kırılarak tekrar incelenemez hale getirilen meçhur 51 nolu DVD işte bu dosya kapağının hemen içinde bulunuyor.

Levent Göktaş'ın ofisinde 51 nolu DVD'yi "bulan... paylaşan: ulusalkanal Kumpası soruşturan savcılar, polislerin dava konusu DVD'nin bulunduğu iddia edilen odaya yalnız girmesini şaibeli buldu. Bir diğer şüphe de "DVD'yi parmak izi bırakacak şekilde elden ele dolaştırılmasına karşın emniyet incelemesinde DVD üzerinde parmak izi çıkmaması.

51 nolu DVD'yi bulan başkomiser Mehmet Yayla, Ankara'daki kumpas aramalarının içinde yer alan önemli bir figürdü. Mehmet Yayla İşçi Partisi Genel Merkezi ve Avukat Serdar Öztürk'ün ofis aramasının da başındaydı. Her iki aramada da sahte ve sonradan eklendiği belirlenen kumpas dökümanları çıkmıştı.

Başkomiser Mehmet Yayla, Atabeyler davasından tutuklu olan Yüzbaşı Murat Eren'e kumpas soruşturmasında da şüpheli.... Başkomiser Yayla, 2008 yılında da İşçi Partisi Genel Merkezi'nde yapılan hukuksuz aramadan dolayı da yargılanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Murat Eren'e 3. dava Gündem TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2016 bütçesinin görüşmelerine başlandı Gündem Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas yarın Türkiye’ye gelecek Gündem PKK'lı teröristlerden devletin doktoruna ilginç not Gündem