Yayın yasağı tartışması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Soruşturma Komisyonu ile ilgili yayın yasağı kararının Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in başvurusu üzerine alındığını iddia etti. Çiçek iddiayı anında yalanladı, "son derece yakışıksız ve yalandır" dedi. Gerçek ise tartışmaların ardından ortaya çıktı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 4 bakan hakkındaki yayın yasağının Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in başvurusu üzerine alındığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu, yayın yasağı için mahkemeye başvuran Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun bu iddiasına konunun muhattabı olan Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten yalanlama geldi. Yazılı açıklama yapan Çiçek, "Kılıçdaroğlu'nun ifadesi son derece yakışıksız ve yalandır" dedi.

Çiçek, "Soruşturma komisyonu çalışmalarına yayın yasağı getirilmesi için mahkemeye yaptığım herhangi bir başvuru yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ifadesi son derece yakışıksız ve yalandır. Sayın Kılıçdaroğlu yaptığı bu açıklamayla TBMM Başkanı ve TBMM Başkanlığına karşı saygısız bir tavır sergilemiştir." dedi.

Tartışmaların ardından yayın yasağı talebinin kim tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Yasak başvurusunu Soruşturma Komisyonu Başkanı ve AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü yaptı. Köylü "Bunun gizlisi saklısı yok. Başvuruyu biz yaptık. Sorumluluk bize aittir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Gökçek bezdirdi! Gündem Türkiye için utanç vakti Gündem Bu kararın karşısında durmalıyız! Getirsinler bütün karanlıklarını, meydan okumalıyız! Gündem Çevre katliamı kapıda Gündem