Teröristler susuz bıraktı, asker yardıma koştu

Nusaybin'de teröristler, su şebekesine bombalı saldırı düzenledi. Susuz kalan halkın imdadına yine mehmetçik yetişti. Tankerlerle mahallere su taşındı, vatandaşın hem su hem de gıda ihtiyacı giderildi.

Abone ol

PKK vatandaşı susuz bıraktı, yardıma mehmetçik koştu.

Nusaybin'de 24 Nisan günü teröristler, üç ayrı bölgede içme suyu hattına bombalı saldırı düzenledi. Saldırı sonucu bazı mahallere su verilemedi.

Halkın mağdur olmaması için güvenlik güçleri her zaman olduğu gibi halkın yardımına koştu. Mahallelere tankerle su dağıtımı yapıldı.

Evlerin kapısını tek tek çalan mehmetçik, günlerce su çilesi çeken vatandaşların su ihtiyacını giderdi.

Fotoğraf: AA/Sarp Özer

Askerler, yaşlılara su taşımalarında yardım etti. Çocuklarla çikolata ve fındık verdi.

Yenişehir Mahallesi'nde yapılan yardımdan faydalanan bir vatandaş, askere "Bizi bu çamurdan çıkartın, bu bataklığı kısa sürede bitirin." ifadesini kullandı.

Bir başka mahalle sakini ise güvenlik güçlerine teşekkür ederek, "Devletimiz bize bakıyor. Çok şükür, çok memnunum. Su sıkıntısı vardı, geldiler" dedi.

Vatandaşlara gıda yardımı da yapıldı. İhtiyaçlarının karşılandığını söyleyen vatandaşlar, "Şimdiye kadar bir sıkıntımız olmadı. Devletimiz sağ olsun. Ne zaman arasak hemen yardım ediyorlar" sözlerini kullandı.

Teröristlerce tahrip edilen su şebekesindeki hasar, yapılan onarım çalışması sonrası giderildi.

ulusalkanal.com.tr

Elazığ'da evden gelen kokuyla öldüğünü anladılar Yurt İstanbul'da silahlı çatışma: Bir ölü Yurt İstanbul'da silahlı çatışma: Bir ölü Yurt Adapazarı'nda üç kardeş babalarını öldürüp ağaç altına gömdü Yurt