Erdoğan istenmiyor!

Mısır'daki cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 97 ile ezici bir çoğunlukla kazanan Abdülfettah Si Si, yemin törenine Başbakan Erdoğan'ı davet etmedi. Davet edilmeyen ülkeler arasında İsrail, Katar ve Tunus da var.

Abone ol

AKP Hükümeti'nen gelen darbe suçlamalarıyla, kopma noktasına gelen Mısır-Türkiye ilişkilerindeki gerginlik resmi törenlere de yansıdı.

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimini yaklaşık yüzde 97 oy ile kazanan Abdülfettah Si Si, pazar günü yapılacak yemin törenine Başbakan Erdoğan'ı davet etmedi.

Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Kahire'de yapılacak yemin törenine İsrail, Katar ve Tunus liderleri de davet edilmedi. Mısır'ın yeni liderinin en büyük sürprizi, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi törene davet etmesi oldu.

Büyükelçilerin çekilmesi ile kopan ilişklerde en son gerginlik iki gün önce yaşanmış, Mısır Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Bosuter'i, bakanlığa çağrılmıştı. Bosuter'in bakanlığa çağrılmasında, AKP Hükümeti'nin Si Si'nin seçim zaferiyle ilgili olumsuz açıklamalar etkili olmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Demirtaş o iddiasından geri adım attı Gündem Irak, AKP'ye karşı resti çekti! Gündem AFAD teyakkuza geçirildi! Gündem Amasya direnişi sonuç verdi Gündem