ABD'den Müslim'e ret!..

Amerika, 2 yıl sürüncemede bıraktığı PYD lideri Salih Müslim'in vize başvurusunu reddetti. Amerika, ret kararının gerekçesini ise açıklamadı.

Abone ol

Bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin lideri Salih Müslim'in Amerika'ya gitme çabaları sonuçsuz kaldı.

Müslim ilk olarak 7 Kasım 2012'de ABD'nin Stockholm Büyükelçiliği'ne Suriye pasaportuyla vize başvurusunda bulundu. Ancak Amerikan Yönetimi, PKK ile bağlantısı olan Müslim'e uzun süre vize vermedi.

Müslim sürüncemede kalan başvuruyu 14 Ağustos 2014'te yeniledi. Washington'daki bir düşünce kuruluşundan, vize işleminin hızlanması için 2 ay sonra Müslim'e bir davet mektubu gönderildi. Müslim, 15 Aralık 2014'te Washington'da yapılacak Suriye paneline davet edildi.

18 Aralık 2014'te bu kez Amerikan Kongresi devreye girdi. Kürt-Amerikan Dostluk Grubu, Dışişleri Bakanı John Kerry'ye mektup yazarak Müslim'e vize verilmesini istedi. O mektuptan üç hafta sonra ise Amerikan Yönetimi iki yılı aşkın bir süredir beklettiği Müslüm'in vize başvurusunu sonuçlandırdı. Müslim'in başvurusu 8 Ocak 2015'te reddedildi.

Müslim'e vize verilmesi için tek yol Beyaz Saray. Obama'nın Müslim'e ülkeye gitmesi için izin verip vermeyeceği henüz bilinmiyor.

ulusalkanal.com.tr

"Diaspora rahat durmuyor" Gündem Anayurt gazetesi yazarı Oktay Taş yazdı: AİHM'deki savunma Gündem 'Doğu Perinçek’in savunmasındaki adil gerçeği, Ermeni yurttaşlarımızca da ortaya konabilirse..' Gündem “Sonucu anlamak için Emel Clooney’nin yüzüne bakın“ Gündem