Amerika rehineleri vurdu

Amerika, Libya'da IŞİD'in esir aldığı rehineleri öldürdü. Libya'daki bir IŞİD kampına yönelik bombardımanda Sırbistanlı 2 rehine de hayatını kaybetti. Olayı, Sırbistan Dışişleri Bakanlığı duyurdu.

Abone ol

Stephic ve Stankovic. İkisi de Libya'daki Sırbistan Büyükeliği'nde çalışıyordı. Sırbistan Büyükelçiliği'nin konvoyuna 8 Kasım 2015'te yapılan saldırıda IŞİD tarafından rehin alındılar. IŞİD'in rehin aldığı büyükelçilik çalışanları Amerika'nın bombardımanıyla öldürüldü.

Amerika Hava Kuvvetleri, Libya'nin Sabratha kentindeki bir IŞİD kampına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, 2 Sırp rehine de hayatını kaybetti.

Açıklamayı Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic yaptı. Dacic, Sırp makamlarının ABD operasyonu öncesi iki rehinenin serbest bırakılması için girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Dacic, operasyon öncesinde kendilerine bilgi verilmemesini Washington nezdinde kınayacaklarını da ifade etti.

Öte yandan Libya ordusu bünyesindeki Özel Caydırıcı Kuvvetler isimli birliğin Facebook sayfasında, Stankovic ile Stepic'in cenazelerinin Trablus'ta bulunan Matiga Havaalanına getirildiği öne sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

İngiltere, Avrupa Birliği'nden ayrılıp ayrılmamayı oylayacak Dünya Rusya'dan Ermenistan hamlesi Dünya Irak'ta 40 IŞİD teröristine idam kararı Dünya "PKK hata yaparsa vururuz" Dünya