IMF’den Mısır’a koronavirüs kredisi

IMF, Mısır’a 2 milyar 772 milyon dolarlık “koronavirüs kredisi” verdi. Kredinin faiz oranı ve geri ödeme süresi ise henüz belli değil.

Abone ol

Uluslararası Para Fonu, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında Mısır’a kredi verdi. Miktar, 2 milyar 772 milyon dolar…

Açıklama IMF’den yazılı olarak yapıldı. “Kredi ile Mısır’ın Kovid-19 salgınından kaynaklanan acil ödemeler dengesinin sağlanması ve ihtiyaçlarının karşılanmasının amaçlandığı” ifade edildi.

Kredinin faiz oranı ve geri ödeme süresi ise bilinmiyor. Ayrıntıların paylaşıldığı metinde, pandeminin Mısır piyasalarında oluşturduğu belirsizliğe dikkat çekiliyor. Bu durumun büyük güçlüklerle sağlanan istikrarı olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Açıklamada, finansal desteğin sağlık ve sosyal konular başta olmak üzere para piyasalarındaki döviz ihtiyacının azaltılmasına yardımcı olacağı ve korumasız zayıf sektörleri destekleyeceği kaydedildi.

Mısır Merkez Bankası, geçen hafta perşembe günü koronavirüs salgını yüzünden döviz rezervlerinin nisan sonunda yüzde 7,65 düşerek 37 milyar 37 milyon dolara gerilediğini açıklamıştı.

ulusal.com.tr

Libya Dışişleri Bakanlığı'ndan o açıklamaya tepki Dünya İsrail'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 258'e yükseldi Dünya Kovid-19 salgınında yeni gelişme Dünya İtalya'da restoran ve kuaförlerin açılışı tarihi öne çekiliyor Dünya