Naci Akay yazdı: Doğu Perinçek inşallah iyi bir başlangıç olur

Abone ol

Trakya Gözlem Haber Gazetesi yazarı Naci Akay, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Suriye ziyaretini ve AİHM'deki zaferinin dünya basınında nasıl yer aldığını yazdı.

İşte Akay'ın "Partisinin adını değiştirip, Vatan Parti’sine dönüştüren Doğu Perinçek, tam bir devlet adamı" ifadelerine yer verdiği yazısı

Partisinin adını değiştirip, Vatan Parti’sine dönüştüren Doğu Perinçek, tam bir devlet adamı. Sadece tavırları ve konuşmalarıyla değil, yurtdışındaki kabullerle de bu vasfını kanıtlıyor.

Doğu Perinçek’i, öteden beri tanıyorum. Geçen uzun yıllar, onu eski bir politikacı haline getirdiyse de, onun yurtsever fikirlerinde hiçbir eskime ve eksilme olmadı. Babası rahmetli Sadık Perinçek de, yurtsever bir insandı ve başarılı bir siyasetçiydi. 1050-60 yılları arasındaki Demokrat Parti iktidarında, Erzincan Milletvekilliği yapmıştı.

Doğu Perinçek’in kurduğu İşçi Partisi’nden önce, rahmetli M. Ali Aybar’ın kurduğu ve uzun yıllar liderliğini yaptığı bir Türkiye İşçi Partisi vardı. Aybar, dirayetli bir siyaset adamıydı, ancak partisi aşırı solculukla yaftalanınca, komünizm tehlikesinden korkanlar partisine ilgi göstermekten çekindiler. Buna karşın, onun da değerli fikirleri vardı ve o da katıksız bir yurtseverdi.

Doğu Perinçek, siyasi hayatı boyunca hiçbir ideolojiye körü körüne saplanmadı. Emeğe büyük saygısı vardı. Çalışana ve üretene farklı gözle bakıyor ve emeğin mutlaka değerlendirilesi gerektiğini söylüyordu.

Kimi çevrelerin düşüncelerinin aksine, o tam bir Türk milliyetçisiydi. Toplumun manevi değerlerine, son derece saygılıydı. İnancında da samimiydi ve riyadan yana hiçbir tutumuna rastlanmamıştı.

Perinçek, bu gün yine aynı tutumun, aynı inancın ve aynı davanın bir bireyi olarak mücadelesini sürdürüyor. Bugün’ün dincilerinin, ondan alacağı çok ama çok dersler var.

PERİNÇEK, DÜNYA BASINI’NDA

Doğu Perinçek, devleti yönetenlerinin ihmalini ve beceriksizliğini görünce, başımıza bela olan “Ermeni Meselesi”ni tek başına önüne kattı ve bugünlere getirdi.

Bu davayı, onun gibi anlayan, onun gibi savunan ve onun gibi inatla izleyen bir kimse ortaya çıkmadı.

Devletin bir çok imkanının kendisinden esirgenmesine rağmen, mücadeleden vazgeçmedi. Hatta, oğlu Mehmet’i de peşine takıp, onu da bu mücadelenin içine kattı.

Mehmet Perinçek, Sovyet topluluklarında ve Rusya’nın merkezindeki arşivlerde ve önemli kaynaklarda yaptığı araştırmalarda bu konuyu aydınlığa çıkardı, bir de kitap yazdı. Salt bu sebeple Üniversitedeki görevinden kovulmasına rağmen, babası gibi bu davanın peşini bırakmadı.

Bilindiği gibi, bu davanın birinci raundu Avrupa Mahkemesi’nde kazanıldı. Şimdi, son karar bekleniyor.

Doğu Perinçek’in bu başarısı, bütün dünyada günün konusu oldu. Yabancı basın, Perinçek’in tek başına kazandığı bu başarıyı, saygıyla ve takdirle alkışladı.

DOĞU PERİNÇEK SURİYE’DE

Bir zamanlar Suriye’nin lideri ile kanka olan eski Başbakan şimdiki Cumhurbaşkanı’mız, Başkan Esad’a sırt çevirince, dost ve komşu iki ülke birbirine düşman haline getirildi.

Gerçi, Türk ve Suriye halklarının birbirlerine karşı hiçbir düşmanlıkları olmamasına rağmen, AKP iktidarı ve onun liderinin tutumu, bu iki ülkeyi gereksiz yere düşman haline getirdi.

Suriye lideri, bütün söylemlerinde Türk halkına karşı duyduğu sevgi ve saygıyı ifade etmekten geri kalmadı. Bu düşmanlığın çok gereksiz olduğunu da, hala ısrarla belirtiyor.

Oysa, bizim Suriye ile uzun yıllardan beri dostane ilişkilerimiz ve her iki taraf için ekonomik yönden kazançlı olan sınır alış-verişimiz var. Halklarımız, son derece dostane ilişkiler içindeler.

Daha önce bozulan ilişkilerimiz, baba Hafız Esad’ın ölümünden sonra düzelmiş ve çok iyi bir hal almıştı. Hele, bölücü örgüt liderini sınır dışı ettikten sonra, aramızda hiçbir husumet kalmamıştı.

İşte, bütün bu durumları göz önüne alan Vatan Partisi’nin lideri, bir gurup arkadaşıyla birlikte geçen hafta Suriye’ye bir ziyaret yaptılar.

Başkan Esad tarafından büyük ilgi ve saygıyla karşılanan Doğu Perinçek, arkadaşlarıyla birlikte tam bir devlet adamı görüntüsüyle kabul gördüler. Oturdular, konuştular ve hem bizimkilere, hem de dünya kamuoyuna önemli mesajlar verdiler.

Heyetin, deneyimli siyasetçi ve iyi bir diplomat olan Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile yaptığı görüşmenin de, çok önemli olduğunu ifade edebilirim.

Büyük Atatürk’ün “Yurtta ve Dünyada Barış” ilkesinin ne kadar doğru ve gerekli olduğunu, bu görüşmede bütün dünyaya bir kere daha duyurmuş oldular.

Umarız ki, Doğu Perinçek’in bu ziyaretinden iktidar dersini alır ve bu ülke ile gereksiz yere başlattığı düşmanlığı, kısa sürede ortadan kaldırır.

Gazına geldiği Amerika bile, Başkan Esad’a artık eskisi gibi düşman gözüyle bakmıyor.

Doğu Perinçek’in bu ziyareti, inşallahiyi bir başlangıç olur.

ulusalkanal.com.tr

Özgecan Aslan cinayetinde yeni gelişme Gündem Bu nasıl restorasyon! Gündem Vatan Partisi'nin tarihi misyonu! Gündem Kadir Topbaş'a açık mektup Gündem