Kredili satışlar ikiye katlandı

Konut satışı uygun krediler sayesinde 8 ayda bir milyonu aştı. Düşük faizli kredilerle zirve yapan satışlar ağustosta hız kesti. Türkiye'de konut satışları yıllık yüzde 54,2 arttı. Kredili satışlar ise bir önceki yıla göre 2'ye katlandı. Hazine Bakanı Berat Albayrak, konut sektörünü kutladı...

Abone ol

Konut sektörüne destek için hayata geçirilen kredi paketi sona erdi.

Sektördeki hızlı yükseliş yavaşladı.

Türkiye genelinde ilk 8 ayda gerçekleşen konut satışları başlatılan düşük kredili kampanya sayesinde salgına rağmen 1 milyon 25 bin adede ulaştı. Yılın 8 ayında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 42,6'lık artış yaşanırken, haziran, temmuz ve ağustosta satılan konut sayısı 590 bin adedi buldu.

Türkiye İstatistik Kurumu da "Konut Satış İstatistikleri, Ağustos 2020" verilerini açıkladı.

Türkiye genelinde konut satışları geçtiğimiz ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 54,2 artarak 170 bin 408 olarak gerçekleşti.

Böylece düşük kredi faizlerinin etkisiyle iki aydır rekor kıran satışlar, ağustos ayında hız kesmiş oldu. Türkiye'de konut satışları temmuz ayında 229 bin 357 olarak kaydedilmişti.

Satılan 170 bin adet konutun 76 bini kredili satış olurken sıfır konut satışı 52 bin adet olarak açıklandı.

İpotekli konut satışları ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 122,6 artarak 76 bin 19 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 44,6 olarak gerçekleşti.

Geçen ay en az konut satışı ise 13 adetle Hakkari'de yapıldı. Konut satışlarında her zaman olduğu gibi İstanbul yine 30 bin 292 konut satışı ve yüzde 17,8 ile en yüksek paya sahip. Satış sayılarına göre İstanbul'u, Ankara ve İzmir izledi.

Sanayi üretimi yüzde 8,4 arttı Ekonomi Karadeniz'deki doğal gaz keşfine ilişkin son durumu paylaştı Ekonomi 6 aylık internet alışveriş tablosu Ekonomi Moody's Türkiye'nin kredi notunu açıkladı Ekonomi