Başbakan Davutoğlu, Abdullah Gül'ü yalanladı!

Almanya'ya giden Başbakan Davutoğlu, 2013 yılında Fethullah Gülen ile yaptığı görüşme ile ilgili konuştu. Davutoğlu, "benim sonradan haberim oldu" diyen eski Cumhurbaşkanı Gül'ü yalanladı. Görüşmenin öncesinde ve sonrasında Gül'e bilgi verdiğini söyleyen Davutoğlu, F Tipine "görüşmeyi yayınlayın" çağrısında bulundu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, günü birlik olarak gittiği Almanya'da 2013 yılında yaptığı Fethullah Gülen görüşmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Davutoğlu, daha önceki açıklamasında Gülen görüşmesiyle ilgili eski Cumhurbşakanı Abdullah Gül ve dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a bilgi verdiğini söylemişti.

Abdullah Gül, Davutoğlu'nu bu sözlerle yalanlamıştı. Davutoğlu bir kez daha konuştu. Bu kez O Abdullah Gül'ü yalanladı.

"Gül ile BM Genel Kurulu için New York'taydık. Ben hafta sonu ayrılarak Pensilvanya'ya geçtim. Görüşme öncesi ve sonrasında ona bilgi verdim"

"Sayın Abdullah Gül'e saygım sonsuz ama zihnim çok berrak" diyen Davutoğlu, hiçbir görüşmeyi devlet kaydı dışında yapmadığını söyledi.

Davutoğlu, Gülen'e "Türkiye'ye dönmeniz, iletişime açık olmanız şüpheleri giderir. Türkiye'de olmamanız iletişimi zorlaştırıyor" dediğini savundu. F tipine çağrı yapan Davutoğlu, "Paralel yapı bu görüşmeyi kaydettiyse açıklasınlar" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Bahçeli vaatlerini sıraladı Gündem Vatan Partisi büyüyor! Gündem Kılıçdaroğlu: İmam Hatipler kapanmayacak! Gündem 3 terörist teslim oldu Gündem