ABD, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne gözünü dikti

Amerika, Kore yarımadasına gözünü dikmiş durumda. CIA, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı özel bir birlik kuracağını açıklandı. "Kore Görev Merkezi" adıyla kurulan birlik CIA'in bir ülke için oluşturduğu ilk yapı…

Abone ol

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Amerika'nın hedefinde... CIA'in son hamlesi Kore yarımadası üzerine oynanacak oyunların habercisi niteliğinde.

Amerika Merkezi Haberalma Teşkilatı, nükleer ve balistik füze tehdidini gerekçe göstererek bünyesinde "Kore Görev Merkezi" kurmaya hazırlanıyor.

CIA'dan yapılan açıklamaya göre, kurulacak bu merkez bölgeye odaklanacak. Özel birliğe, tam kaynak, güç ve yetki sağlanacak.

CIA Direktörü Mike Pompeo, birliğin, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti tarafından mevcut tehdidin erken fark edilmesi ve bunun engellenmesi konusunda yardımcı olacağını öne sürdü.

"Kore Görev Merkezi" adı altında kurulacak yapı, ağırlıklı olarak istihbarat toplayacak ancak askeri faaliyetler de yürütecek.

Amerika Birleşik Devletleri ayrıca, yaklaşık bir yıldır görüşmeleri devam eden Termal Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi THAAD'ın Güney Kore'ye yerleştirilmesi sürecini hızlandırmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Manisa'da cinsel istismar iddiası Yurt İzmir'de silahlı kavga: 1 ölü Yurt İzmir'de kadın cinayeti Yurt Uçuruma düşen Rus anne ve oğlu yaralandı Yurt