Çalışma Bakanı açıkladı

İş Güvenliği Uzmanları için yeni düzenleme geliyor. Açıklamayı Çalışma Bakanı Faruk Çelik yaptı. Çelik, işyerindeki hayati riskleri bildirdiğinde İş Güvenliği Uzmanı'nı işten çıkaran patrona ceza verileceğini açıkladı.

Abone ol

İşyerini olası risklere karşı sürekli denetleyen kişiler İş Güvenliği Uzmanları. Ancak işyerindeki eksiklikleri bakanlığa bildiremiyorlar, çünkü işten atılmaktan korkuyorlar. İşte Çalışma Bakanı Faruk Çelik bu konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını açıkladı.

Türkiye'de çok tehlikeli sınıfına giren 680 bin işyeri var. Bunlardan 480 bin tanesinde ise iş güvenliği uzmanı yok. İşveren henüz uzmanlarla sözleşme yapmamış.

Yeni düzenlemeyle bugüne kadar işyerinde iş güvenliği uzmanı bulundurmayan patrona da af geliyor.

Uzmanların bulundurulmaması, denetimlerin yapımöaması iş kazalarına kapı aralıyor. Çalışma Bakanı Faruk Çelik önemli bir açıklamayı da bu konuyla ilgili yaptı. Çelik, 2002-2013 yılları arasında meydana gelen iş kazalarında 13 bin 510 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Yolcu uçağında bomba paniği Gündem PKK'da firar patlaması Gündem 2 madencinin daha cansız bedeni çıkarıldı Gündem Çuval çarşı iznine çıkan ''gariban'' ABD askerine mi geçirildi? Gündem