Putin, Türkiye'de

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye'ye geldi. Ankara’ya inen Putin, ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret etti. Putin, şu sıralarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüyor. En önemli gündem Suriye ve enerji konusu.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ankara’ya geldi. Rus lideri, Esenboğa Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı.

Putin ve beraberindeki heyeti, havalimanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile Rusya Büyükelçiliği yetkilileri karşıladı.

Uçaktan indikten sonra tören kıtasını selamlayan Putin, Şeref Salonu'na girmeden aprona getirilen özel aracına binerek, konvoyu ile havalimanından ayrıldı.

Putin, Ankara'da ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret etti. Aslanlı Yol'dan yürüyen Putin, Atatürk'ün mozolesine üzerinde Rusya bayrağının renkleri mavi, beyaz, kırmızı şerit bulunan ve kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelengi bıraktı.

Anıtkabir'de saygı duruşunda bulunan Putin daha sonra Anıtkabir özel defterini imzaladı. Deftere, "Rusya, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına derin saygı duyuyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanının ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkilerin kurulmasında ortaya koyduğu katkıyı çok değerli buluyoruz." yazdı.

Putin, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçti. Rus ve Türk bayraklarını taşıyan atlı süvariler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelen Putin'i, Cumhurbaşkanı Erdoğan sarayın ana giriş kapısında karşıladı. Putin daha sonra da Erdoğan ile görüşmeye geçti.

ulusalkanal.com.tr

Fransa'da kırmızı alarm Dünya Böyle kavga meraklıları görülmedi Dünya Şam'da kritik toplantı Dünya Bu uyarıya dikkat! Uçakta bu koltukları seçmeyin! Dünya