Musul Operasyonu'nda 5. gün

Musul Operasyonu beşinci gününde.. Irak ordusu ve peşmerge kente ilerlemeye devam ediyor. Irak güçleri operasyon kapsamında 552 kilometre karelik alanı IŞD'ten temizledi. Irak ordusu, Bartilla’da kontrolü sağladı. Ayrıca Peşmerge, Başika kasabasına operasyon başlattı. Bu arada Musul operasyonunda Amerikan kuvvetlerinden bir askerin hayatını kaybettiği açıklandı.

Abone ol

Musul kentini IŞİD terör örgütünden temizleme operasyonu beşinci gününde...

Irak kuvvetleri, Musul’un 15 km kuzeyinde yer alan Navaran köyünü ele geçirdi ve kentin doğu kapısı sayılan Bartilla’da kontrolü sağladı. Irak güçleri, Musul’un kuzeyindeki 9 köyde daha kontrolü sağladı. Şimdiye kadar 552 kilometrekarelik alan IŞİD'ten temizlendi.

Peşmerge, Türk askeri kampının yakınında bulunan Başika kasabasını IŞİD’den almak için saldırı başlattı. Ayrıca Kayyara bölgesindeki operasyonlar için bölgeye askeri yığınak yapılıyor. Ele geçirilen bazı bölgelerde IŞİD ile Irak ordusu arasında çatışmalar devam ediyor.

IŞİD terör örgütü bombalı araçlar, havanlar ve keskin nişancılar ile Irak ordusuna saldırıyor. Saldırıların önüne geçmek için ele geçirilen bölgelere hendekler kazılıyor.

Amerika, Musul operasyonunda ilk kaybını verdi. Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı, bir asker "Irak'ın kuzeyinde el yapımı bir patlayıcının infilak etmesi sonucunda oluşan yaralardan dolayı hayatını kaybetmiştir" denildi.

Irak Hava Kuvvetleri Komutanı Hamd El Maliki, 48 saatte IŞİD'e toplam 94 hava bombardımanının düzenlendiğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na savaş uçağı takviyesi yapıldı Gündem Hakkari Çukurca'da şehit olan 2 asker son yolculuğuna uğurlandı Gündem Dev market zincirinin sahibi gözaltında Gündem Başbakan Yıldırım ile ABD Savunma Bakanı Carter'ın görüşmesinde neler konuşulduğu belli oldu Gündem