KCK Yürütme Komitesi Eş Başkanı: Arınç'ın sözleri söylemde kalmamalı

KCK Yürütme Komitesi Eş Başkanı Bese Hozat, Abdullah Öcalan'ın mektubunda yer alan kongre toplama şartlarının ayrıntılarını açıkladı. Hozat, "Hakikatlerle Yüzleşme Komisyonu kurulsun, izleme heyeti görüşmelere katılsın, anayasa değiştirilsin o zaman kongreyi toplarız" dedi.

Abone ol

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da okunan mektubunda örgütün kongre toplaması için "Umarım ilkesel mutabakata en kısa sürede varıp Parlamento üyeleri ve İzleme Heyetinden teşkil edilen bir Hakikat ve Yüzleşme komisyonundan geçerek bu kongreyi başarıyla realize etme durumunu yaşarız" şartını öne sürdü. Öcalan'ın şartlarının ayrıntılarını da KCK Yürütme Komitesi Eş Başkanı Bese Hozat açıkladı.

PKK'ya yakın bir televizyon kanalına röportaj veren Hozat, kongrenin toplanması için 3 ana maddeyi ortaya koydu. Hozat, izleme heyetinin İmralı'daki görüşmelere katılması, Meclis'te Hakikatlerle Yüzleşme Komisyonu'nun kurulması ve anayasanın değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Hakikalerle Yüzleşme Komisyonu'nun Dolmabahçe mutabaktında açılanan 10 madde üzerinde çalışması gerektiğini söyleyen Hozat, "Bu süreçler yaşanır, somut adımlar atılır, yasalar çıkarılırsa PKK kongresini toplar, silahlı süreci noktalar. Yeni bir stratejik değişime gider." dedi.

Hozat, Arınç'ın "İzleme kurulunu uygulmakta kararlıyız" sözlerinin söylemde kalmaması gerektiğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

TSK'dan PKK'ya operasyon Gündem KPSS'de 1 numara Fethullah Gülen Gündem Soner Yalçın yazdı: Demirtaş Abdullah Öcalan’ın memurudur Gündem İşte zirvedeki depreme muhalefetin yorumu Gündem