Fırat Yılmaz Çakıroğlu öldürülmeden önce yazmıştı!

Ege Üniversitesi'nde PKK yandaşlarınca öldürülen Fırat Çakıroğlu'nun 2013 yılında yaptığı basın açıklamaları ve yazıları ortaya çıktı. Çakıroğlu, yazılarında üniversitedeki PKK yapılanmasını ve faaliyetlerini ayrıntılarıyla anlatıyor.

Abone ol

Ege Üniversitesi'nde öldürülen Fırat Çakıroğlu'nun 2013 ve 2014 yıllarında yaptığı açıklamalarla Üniversitedeki PKK yapılanmasını ayrıntılarıyla anlattığı ortaya çıktı.

Fırat Çakıroğlu, 18 Kasım 2013 tarihinde yaptığı basın açıklamasıyla PKK'nın Üniversitesi'nde kimlik kontrolü yaptığını anlatıyor.

"Ege Üniversitesinde terör örgütü PKK sempatizanı öğrenciler ve öğrenci olmayan bir grup okulu kontrol altına aldı. Üniversite genelinde sınav döneminin girmesiyle birlikte planlı bir şekilde Milliyetçi - Ülkücü Öğrencileri okula sokmamak için ellerinden geleni yaptılar."

Çakıroğlu, Üniversitede öğrencilerin eğitim haklarının PKK tarafından engellendiğine de o dönem dikkat çekmiş.

"PKK sempatizanı grup Ege Üniversitesi içinde ve çevresinde Milliyetçi -Ülkücü Öğrencilerin resimlerini dağıtarak okulda arama yaptı. Tek tek, isim isim arama yaparak Milliyetçi - Ülkücü dünya görüşüne sahip öğrencilerin okula girmesine engel oldular."

Fırat Yılmaz Çakıroğlu 2013'teki açıklamsında; polisin ve rektörlüğün PKK'lı grubun faaliyetlerine göz yummasınada değinilmiş.

"…Polisin ve özellikle rektörlüğün bu grubun faaliyetleri karşısında tepkisiz kalması ve daha da ileri giderek bunları destekler nitelikteki adımları, Terör örgütü sempatizanlarının güçlenmesini sağlamış ve cesaretlendirmiştir."

22 Kasım 2013'teki yazısında da benzer uyarılara devam etmiş, Fırat Yılmaz Çakıroğlu...

"İlim, irfan yuvası olması gereken üniversitemiz adeta terör örgütü PKK kamplarına dönmüş, ülke ve millete katkı sağlayacak bireyler yetiştirmesi gerekirken, terörist yetiştirir hale gelmiş bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti toprakları içesinde olan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi sözü geçen gruplarca ''Kürdistan Toprağı'' diye anılır hale gelmiştir"

Avukat Mehmet Bahadır Akyüz, Fırat'ın olacaklardan önceden şüphelendiğini, rektörlük ve emniyete başvurularda bulunduğunu ancak hiçbir tedbir alınmadığını anlattı.

ulusalkanal.com.tr

Hatay'da silah ele geçirildi! Yurt Yardım isteyen sevgilisini başından ve kalbinden vurdu! Yurt Meteroloji'den önemli uyarı! Yurt Tartışma kanlı bitti Yurt