Amerika, Türkiye'yi hedefe oturttu

"Demokrasi, basın özgürlüğü, terör devleti". Amerika Birleşik Devletleri, Suriye, Libya gibi ülkelere müdahaleyi bu anahtar kelimelerden sonra başlatmıştı. Aynı tarife bu kez Türkiye için uygulandı. Hem de Amerikan Temsilciler Meclisi'nde.

Abone ol

Amerika, Türkiye'yi hedefe oturttu. 5 Nisan'da Amerika Temsilciler Meclisi’nin "Avrupa, Avrasya ve yükselen tehditler" adlı daimi komitesinde Türkiye'ye karşı müdahaleyi meşrulaştırmanın temelleri atıldı. Hem de referandum üzerinden...

Komite toplantısında Türkiye’yi, anayasa referandumunu ve Türkiye'nin PKK, FETÖ gibi örgütlerle mücadelesini ele aldı. Temsilciler Meclisi üyesi de olan komite üyelerinin, yaptıkları konuşmalar, Türkiye’ye geniş bir saldırının işaretlerini taşıyor.

Konuşmacılardan biri Dana Rohrabacher. Cumhuriyetçi Parti'den. Aynı zamanda komite başkanı. Rohrabacher'e göre; referandum Tayyip Erdoğan'ı "otoriter bir rejim kurma" yoluna soktu. "Evet" çıkarsa Erdoğan zaten ele geçirdiği yetkilerden çok daha fazlasını alacak. Yasama organının hükümeti denetlemesi kısıtlanacak. Erdoğan otoriterliğe doğru giden bu yola darbeden çok çok önce girdi. Rohrabacher'e göre; İslamcı teröristlerin Türkiye’ye saldırması ihtimali, Erdoğan’ın tutumları nedeniyle alarm verici bir şekilde arttı. Rohrabacher kapanışta yaptığı konuşmada da Türk halkı için "terör eğilimli bir hükümet mi istiyorlar" ifadesini kullandı.

Gregory Meeks de Demokrat Parti'den komite üyesi. Meeks, konuşmasında "oylama adil ve özgür koşullarda değil" dedi. Aydınların Türkiye'yi terk ettiğini, yüzlerce hatta binlerce kamu çalışanının kovulup hapse atıldığını söyleyen Meeks, "Türk halkı bütün orantısızlıklara rağmen direnmekte. İşte ben bu umudu hayatta tutmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Komitede Ermeni Soykırımı iddiası da gündeme geldi. Demokrat Partili David Ciciline, "Soykırımın 102. yılında Kürtler hedef alınıyor" dedi.

Demokrat Partili Brad Shermanda "Bugün bu mecliste, 100 yıl önce işlenen Ermeni Soykırımı tanınacak." diye sözlerine başladı. Sherman, Erdoğan'ın IŞİD'e kapılarını açtığını söyledi. "Onların gelişini görmezden geldi, onların Türkiye’den geçmesine göz yumdu." dedi. Sherman, Erdoğan'ın "demokratik bir lider olmadığını. Türkiye’yi otoriterliğe doğru götürdüğünü" söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek, AKP'nin referandum öncesi yaptığı planı açıkladı Gündem Amiral Soner Polat, ABD'nin Suriye saldırısını değerlendirdi Gündem Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, ABD'nin Suriye'ye saldırmasındaki hedefi açıkladı Gündem “Bana gelen maili Bozdağ açıklamazsa istifa etmeli” Gündem