Otobüslerde kara kutu dönemi

İETT, uçaklarda kullanılan karakutu sistemini İstanbul'daki otobüslere taşıdı. İlk etapta 520 otobüse karakutu takıldı ve 700 şoföre eğitim verildi. Uygulama ile kazaların azalması, sürüş güvenliğinin arttırılması ve yakıt tasarrufu sağlanması amaçlanıyor.

Abone ol

İstanbul'da İETT'ye ait toplu taşıma araçlarında yeni bir dönem başlıyor.

Kalkınma Bakanlığı ve Kalkın Ajansı'nın katkılarılarıyla gerçekleşen proje için oluşturulan yazılım ile sürücü, araç ve işletme şartlarına dair raporlar üretiliyor.

Raporlar, GSM operatörü vasıtasıyla İETT sunucularına yükleniyor ve buradaki veriler 6 boyunca muhafaza edilecek.

Sistemle birlilte, anlık uyarı sistemi sayesinde araçlarda oluşan arızalar, hararet yükselmesi, yağ seviyesinin azalması, hava sistemi kaçakları gibi veriler anlık olarak merkeze aktarılıyor.

Böylece kazaların azalması, yol ve sürüş güvenliğinin arttırılması ve yakıt tasarrufunun sağlanması amaçlanıyor.

Proje için ilk etapta toplam 520 İETT otobüsüne kara kutu takıldı. Sistemin uygulanması için de 700 personele eğitim verildi.

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, karakutu uygulaması sayesinde kazalarda yüzde 15 oranında azalma, sürüş kalitesinde ise yüzde 10 artış beklediklerini ifade etti.

HABER: GÖKHAN ÇELİK - KAMERA: CANBERK HAZAR

ulusalkanal.com.tr

Dört ildeki FETÖ/PDY operasyonu Gündem Başbakan Yıldırım Tataristan'dan ayrıldı Gündem Diyarbakır'daki terör operasyonu Gündem Türk-İş Başkanı Ergün Atalay: Bin 600 lira'da anlaşalım Gündem