Duvar ustası, 6 kişisel resim sergisi açtı

Kütahya'da çocukluk hayali ressamlığa 14 yıl önce başlayan duvar ustası Akyol, bugüne kadar 6 kişisel sergi açtı, çok sayıda karma sergiye katıldı.

Abone ol

Kütahya'da, 14 yıl önce resim yapmaya başlayan 57 yaşındaki duvar ustasıMuharrem Akyol, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Akyol, AA muhabirine, çocukluktan bu yana resme ayrı bir ilgi duyduğunu ancak imkansızlıklar nedeniyle uzun yıllar uzak kaldığını söyledi.

Çocukken teneke sobalar üzerine tebeşirle resim çizdiğini, ilkokuldan mezun olduktan sonra inşaatlarda çalışmaya başladığını belirten Akyol, "Resim merakım çalışırken de devam etti. İnşaatlarda çalışırken kiremit tozuyla, badana fırçaları ile duvarlara resim yapıyordum." dedi.

İnşaatlarda uzun yıllar duvar ustası olarak çalıştığını ve 2002'de emekliye ayrıldıktan sonra resim çalışmalarına daha rahat zaman ayırdığını ifade eden Akyol, şöyle konuştu:

"Resim çalışmalarımı sürdürdüğüm esnada Kütahyalı dünyaca ünlü naif ressamlardan Hüseyin Yüce ile tanıştım. Yüce ile tanışmamız çalışmalarıma hız kazandırdı. Rahmetlinin bana maddi manevi çok desteği oldu. Yüce’nin çalışmalarını da inceleme ve izleme fırsatım oluyordu. Daha önceleri farklı yaptığım resim çalışmalarım için kendime özgü bir tarz oluşturdum. Zamanla resimde adım duyulmaya başlandı. Kütahya ve civar illerde halen inşaatlarda duvar ustalığına devam ediyorum. Bir yandan da resim yapıyorum. Ne resimden ne de işimden vazgeçebildim."

"Yaptığım eserler sanatseverlerce beğeniliyor"

Kütahya, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya'da 6 kişisel sergi açtığını ve çok sayıda karma sergiye katılım sağladığını dile getiren Akyol, "Yaptığım eserler sanatseverlerce beğeniliyor. Bodrum'da anlaştığım bir sanat galerisi vasıtasıyla eserlerim, yurt içi ve dışından gelen ünlü konuklar tarafından alınıyor. Bu da beni mutlu ediyor." dedi.

Çalışmalarında genellikle doğayı konu edindiğini ve yaşadığı köyün manzarasından esinlendiğini kaydeden Akyol, bundan sonraki hedefinin yurt dışında sergiler açmak olduğunu söyledi.

Bodrum'daki bir sanat galerisinin yetkilisi Maksut Çelik de 47 sanatçıyla çalıştıklarını belirterek, "Muharrem Akyol da sanatçılarımızdan birisi. Birçok sanatçımızın eserleri yurt içi ve yurt dışında koleksiyonerler tarafından alıcı buluyor. Akyol'un tabloları da yabancı konuklardan ilgi gördü." diye konuştu.

Türk Sineması'nın 102. yılı anısına İstanbul'da çeşitli törenler düzenlendi Kültür Sanat Köyde bir ressam hikayesi Kültür Sanat TÜYAP Kitap Fuarı açıldı Kültür Sanat Doğu Perinçek 'FETÖ Darbesi' başlıklı kitabıyla TÜYAP'ta Kültür Sanat