Ukrayna’da sular durulmuyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Batı yanlısı muhalefete Başbakanlık ve Başbakan yardımcılığı görevlerini devretmeyi önerdi. Muhalefet, Avrupa Birliği ile serbest ticaret anlaşmasının da aralarında bulunduğu taleplerini gerçekleşmediği gerekçesi ile öneriyi reddetti. Görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine Kiev sokakları savaş alanına döndü.

Abone ol

Ukrayna'da Cumhurbaşanı Viktor Yanukoviç, 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Batı yanlısı gösterilere son vermek için muhalefete Başbakanlık teklif etti. Ancak muhalefet öneriyi kabul etmedi.

Yanukoviç, uzlaşma sağlamak için Vatan Partisi lideri Arseniy Yatsenyuk'a Başkanlık görevini, UDAR Partisi Başkanı Vitali Kliçko'ya ise başbakan yardımcılığı görevini teklif etti.

Teklifi redderen Yatsenyuk öncelikli taleplerinin olduğunu açıkladı. Söz konusu talepler; AB ile serbest ticaret anlaşması imzalanması, aralarında eski Başbakan Yulia Timoşenko'nun da bulunduğu hükümlülerin serbest bırakılması ve 2015'te yapılacak olan başkanlık seçimlerinin erkene alınmasını içeriyor.

Görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından başkent Kiev yangın yerine döndü. Göstericiler gece boyu kent merkezinde lastik yakarak, polise taş ve yabancı maddeler atarak polisle çatıştı.

Kent merkezinde toplanan binlerce gösterici Ukrayna Kongre Merkezi'ne de saldırdı.

ulusalkanal.com.tr

Cenevre'ye giden Suriye heyeti, görüşmeleri Ulusal Kanal'a anlattı Dünya Mısır Devrimi'nin 3. yıldönümü terör eylemlerine sahne oldu Dünya Cenevre 2'de beklenen görüşme gerçekleşti Dünya Cenevre’de yüz yüze görüşmeler başladı Dünya