Barzani, Ankara'da

Irak'taki IŞİD saldırıları ve siyasi belirsizlik sürerken, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nden Türkiye'ye dikkat çekici bir ziyaret yapılıyor. Bölgesel Yönetim Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye'ye geldi. Çantasında "bağımsızlık" seçeneğini de getiren Barzani'nin programında, Başbakan ve bakanlar ile görüşmeler var.

Abone ol

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye'ye kritik bir ziyarette bulundu.

Irak'ta IŞİD saldırıları ve siyasi belirsizliğin sürdüğü ortamda yapılan ziyaret önem taşıyor. Mesud Barzani'nin "Kürtler'in kendi kaderini tayin edeceği" açıklamasının ardından Türkiye'ye gelen Barzani'nin çantasında, "bağımsızlık, konfederalizm ve referandum" bulunuyor.

Barzani ilk olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile biraraya geldi.

Barzani, bu toplantının ardından Başbakan Erdoğan ile biraraya gelecek. Barzani'nin Erdoğan görüşmesinde Irak'taki gelişmeleri ve bölgesel yönetimin geleceğini görüşmesi bekleniyor.

Barzani, IŞİD'e karşı çözümün silahlı değil siyasi olması yönündeki taleplerini Ankara'ya iletecek. Barzani'nin Irak'ta sözde çözüm için Irak Başbakanı Maliki'nin gitmesini isteyeceği ifade ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

IŞİD tekrar saldırdı Gündem AKP'li Başkana pompalı tüfekle saldırı Gündem CHP ve MHP'liler komisyonu terk etti Gündem Emeklilikte yaşa takılanlar Meclis kapısında Gündem