NATO'dan Türkiye açıklaması

NATO’ya üye ülkelerin savunma bakanları, Rus jetlerinin Türk hava sahasını ihlal etmesi gerekçesiyle acil olarak toplandı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg toplantı öncesinde “NATO’nun Türkiye’nin güneyine asker göndermeye hazır olduğunu” söyledi. Görüşmenin ardından ise, “Türkiye’ye Acil Eylem Gücümüzü 48 saat içerisinde yerleştiririz” açıklamasında bulundu.

Abone ol

NATO üyesi ülkelerin savunma bakanları Türkiye'nin çağrısıyla acil olarak toplandı.

Rus jetlerinin Türk hava sahasına girmesi nedeniyle Belçika’nın başkenti Brüksel’de toplanan bakanlar, Rusya’nın Suriye’deki operasyonlarını masaya yatırdı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantı öncesinde "NATO'nun, güney sınırından gelebilecek tehditlere karşı müttefikini korumak için Türkiye'ye asker göndermeye hazır" olduğunu söyledi.

Stoltenberg, toplantının ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladı. NATO Genel Sekreteri, "Türk hava sahası ihlâl edilirse, NATO Türkiye'yi korumaya hazır" dedi.

Rusya’nın faaliyetlerinden endişe duyduklarını belirten Stoltenberg, "Türk hava sahasının Rusya tarafından ihlali kabul edilemez. Türkiye ile güçlü dayanışma içindeyiz" diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri Acil Eylem Gücü hakkında da konuştu: "Türkiye'nin böyle bir yardıma ihtiyacı olduğunu hiç zannetmiyorum. Türkiye NATO içinde güçlü bir müttefik. İkinci en büyük orduya sahip ülke. Türkiye kendini koruyacak güçte bir ülke. Ama biz desteğe her zaman hazırız. İhtiyaç olursa (Türkiye'yi korumak için) Acil Eylem Gücümüzü sevk edebiliriz. 48 saat içinde konuşlanma kapasitemiz var."

ulusalkanal.com.tr

Nobel ödülü alan Sancar'ın ağabeyi konuştu Gündem Kremlin Sözcüsü'nden açıklama Gündem Balyoz kumpasında 2 şüpheli! İsimleri savcılığa iletildi Gündem Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz için çağrı kağıdı çıkarıldı Gündem