Vize muafiyeti görüşmeleri için bir heyet Türkiye’ye gelecek

İtalya, Almanya ve Fransa liderleri İtalya'da bir araya geldi. Merkel, Türkiye olmadan insan kaçakçıklarına karşı mücadeleyi kazanamayacaklarını söyledi. Öte yandan Avrupa Birliği Komisyonu İçişleri Komiseri, vize muafiyeti için Türkiye’ye uzman gönderileceğini söyledi.

Abone ol

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İtalya'da bir araya geldi.

Görüşme sırasında Merkel, Türkiye ve AB arasında sığınmacılara ilişkin yapılan anlaşmaya değindi. Merkel, "Türkiye ile işbirliği doğrudur. Aksi halde insan kaçakçılarına karşı mücadeleyi kazanamayız" dedi.

Öte yandan Avrupa Birliği Komisyonu İçişleri Komiseri Dimitris Avramopoulus, Komisyonu’nun, vize muafiyetine ilişkin şartların yerine getirilmesinde yardımcı olmak üzere Türkiye’ye uzman göndereceğini söyledi.

Alman Die Welt gazetesine konuşan Avramopoulus, "Bu hafta içerisinde AB Komisyonu ve AB Dış İlişkiler biriminden uzmanlar, vize muafiyeti konusunda teknik görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye gidecekler” dedi. Avramopoulus, Türkiye’nin vize serbestisi için tüm şartları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Eski ÖSYM Başkanı ve Boydak yöneticileri hakkında iddianame hazırlandı Gündem Karkamış boşaltılıyor Gündem Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı Gündem AKP'li belediye başkanından Vatan Partisi'ne teşekkür Gündem