HSYK: Soruşturmayı, TSK'yı itibarsızlaştırmak amacıyla yürüttüler

HSYK'nın, İzmir Askeri Casusluk kumpası hakimi ve savcısı hakkında soruşturma izni veren raporunun ayrıntıları ortaya çıktı. Raporda; hakim Serdar Ergül ve savcı Zafer Kılınç'ın soruşturmayı "TSK'yı itibarsızlaştırmak için yürüttüğü" vurgulandı. Raporda, "Özel hayatın gizliliği" ilkesinin çok defalarca ihlal edildiği de belirtildi.

Abone ol

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu "İzmir Askeri Casusluk" davasında yapılan hukuksuzlukları gözler önüne serdi.

Hürriyet Gazetesi, görevinden alınan "Askeri Casusluk" kumpasının hakimi Serdar Ergül ve savcısı Zafer Kılınç hakkında soruşturma izni veren HSYK raprorunun ayrıntılarını yayımladı.

Raporda, hakim Ergül ile Savcı Kılınç'ın soruşturmayı Türk Silahlı Kuvvetleri'ni itibarsızlaştırılması amacıyla yürüttüğü belirtildi.

HSYK raporuna göre dönemin Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner ve kızına dair soruşturmayla ilgili olmayan bilgi ve görüntüler dosyaya koyuldu, özel hayatın gizliliği ihlal edildi. Şikayetçi Doğan Şahin'in annesi, kızı ve kız kardeşi ile yaptığı özel görüşmeler de dava dosyasında yer aldı. Raporda Üstteğmen Onur Süer'in evinde bulunduğu öne sürülen hard diskin de usulsüzce dava dosyasında yer aldığı belirtildi.

Raporda, dava kapsamında yapılan arama ve el koymaların da hukuka aykırı yapıldığı ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Yargıtay’dan 516 üyeye mesaj: Ankara’dan ayrılmayın Gündem ABD'nin etkin yayın kuruluşu Foreign Policy'den Doğu Perinçek röportajı Gündem Devreye Vatan Partisi girdi: Dugin Ankara’ya geliyor Gündem Almanya'dan İncirlik Üssü açıklaması Gündem