Alarma geçildi! Yeni bir virüs mü?

Adana'nın Çukurkışla Köyü'nde 4 hayvan telef oldu. Hayvanları besleyen aileden 2 kişi de hayatını kaybedince yetkililer devreye girdi. Yapılan araştırmalar sonucunda çiftin ölüm nedeninin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi olduğu tespit edildi

Abone ol

Adana'da bir aileye ait 4 hayvan telef oldu, aynı aileden 2 kişi de hayatın kaybedince köy karantinaya alndı. Adli Tıp'ta yapılan çalışmalar sonucunda çiftin kanamalı kırım konga ateşinden hayatını kıaybettiği tespit edildi.

Olay Tufanbeyli ilçesinde yaşandı. Özmen ailesinin beslediği büyükbaş hayvanlardan 4'ü telef oldu. Hayvanları inceleyen veteriner, hayvanların kanamalı ishal nedeniyle öldüğünü söyledi.

Yaşanalardan sonra hayvanların sahibi olan Mine ve Selahattin Özmen de ishal ve yüksek ateş şikayetiyle Tufanbey Devlet hastanesine başvurdu.

Özmen çiftine, kanamalı olarak böbrek ve karaciğer yetmezliği ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ön tanısı kondu. Özmen çifi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Köy'e giden yetkililer inceleme yaptı. Köydeki bütün ahırlar tek tek ilaçlandı. Telef olan hayvanlar da kireçlenerek gömüldü. Hayvan kesimi ve etinin yenmesi de yasaklandı.

Özmen çiftinden alınan örnekler incelendi. Çiftin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nden öldüğü tespit edildi.

ulusalkanal.com.tr

İki havalimanının adı değişti Gündem MHP'ye acı haber! Kazada hayatını kaybetti Gündem TÜİK o verileri açıkladı! Gündem İnsan kaçakçılığıyla geçinen ilçe Gündem