Teröristin uyruğu açıklandı

İstanbul'daki gece kulübü saldırısında 39 kişiyi öldüren teröristin uyruğu belli oldu. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, saldırganın Uygurlu olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Kaçan teröristi yakalama çalışmalarını sürdüren polis, İstanbul Silivri'deki bir siteye operasyon düzenledi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Abone ol

İstanbul Ortaköy'de 39 kişiyi öldüren terörist, yüksek bir ihtimalle Uygurlu.

Teröristin uyruğu ile ilgili bu açıklamayı Başbakan yardımcısı Veysi Kaynak yaptı. Kaynak, her yerde aranan saldırganın yüksek ihitmalle Uygur olabileceğini söyledi.

Teröristin Uygurlu olması Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki Uygur Özerk bölgesinde FETÖ ve CIA faaliyetlerini akıllara getirdi. Sincan Uygur Bölgesinde ayrılıkçıları Amerika destekliyor ve silahlandırıyor. Fethullahçı Terör Örgütünün de bu bölgede uzun yıllar etkin olduğu biliniyor.

Öte yandan saldırı ile ilgili başlatılan soruşturma da son hızıyla sürüyor. Kaçan teröristi her yerde arayan güvenlik güçleri, Türkiye sınırında bulunan gümrük kapılarına saldırganın resmini gönderdi. Yetkililer, ayrıca göçmen kaçakçılığı bürosü ekiplerini de teröriste karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Soruşturma kapsamında daha önce İstanbul'da 16, İzmir'de 20, Konya'da da 3 kişiyi gözaltına alan polis, Silivri'de bulunan bir siteye de operasyon düzenledi.

Site içerisinde Uygurluların yaşadığı belirlenen 10 adreste arama yapan ekipler, teröriste yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen çok sayıda yabancı uyruklu şahsı gözaltına aldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ulusalkanal.com.tr

Kurtulmuş: Baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu Gündem Meteoroloji uyardı Gündem İzmir'deki terör saldırısı sonrası Manisa'da alarma geçildi Gündem "Kıbrıs'ta son sözü Türk milleti söyleyecektir" Gündem