'Türkiye Güvenli Trafik Denetimi-3' uygulaması

"Türkiye Güvenli Trafik Denetimi" uygulamasının üçüncüsü yapıldı. Türkiye genelindeki uygulamada emniyet ve jandarmadan 8 bin 795 personel görev yaptı. Kurallara uymayan sürücülere 5 milyon liranın üzerinde ceza kesildi.

Abone ol

Türkiye genelinde emniyet ve jandarma "Türkiye Güvenli Trafik Denetimi-3" uygulaması yaptı.

Talimatı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz da uygulamayı Koordinasyon Merkezinden anlık olarak takip etti.

Amaç, trafik kazalarının en aza indirilmesi ve sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılmasıydı.

Üç aşamalı olarak planlanan denetimlerde belirlenen 2 bin 467 kontrol noktasında 4 bin 383 ekipte görevli 5 bin 60'ı polis, 3 bin 735'i jandarma olmak üzere 8 bin 795 personel görev aldı.

Uygulamada, 172 bin 825 araç ve sürücüsü kontrol edildi. İhlali tespit edilen 19 bin 20’sine 5 milyon 403 bin 429 lira cezai işlem uygulandı. Eksikliği görülen 3 bin 289 araç trafikten men edildi.

Denetimlerde ayrıca 119 kişi yakalanırken, 8 çalıntı araç bulundu.

ulusal.com.tr

Jandarma Genel Komutanlığı atama kararnamesi açıklandı Yurt Halk otobüsünde askerlere saldıranlar için karar çıktı Yurt Tekirdağ'da 20 ton çalıntı zeytin ele geçirildi Yurt Sivas merkezli ByLock soruşturmasında 6 tutuklama Yurt