DSÖ toplantısında neler yaşandı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü bilgilendirme toplantısında katılımcıların Türkiye’nin 3 başarısından etkilendiğini anlattı. Koca Türkiye’de hastane yükünün az olması, zatürreye dönüşme oranının yüzde 12’ye düşmesi ve yoğun bakımda kalış süresinin azalmasına dikkat çekti. Ayrıca Koca, ABD Sağlık Bakanı’nın Türkiye’den tedavi protokollerini istediğini söyledi.

Abone ol

Sağlık Bakanı, Dünya Sağlık Örgütü toplantısından neler yaşandığını anlattı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 30 Nisan’da haftalık Dünya Sağlık Örgütü bilgilendirme toplantısına katılmıştı. Video konferans ile yapılan toplantı, DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Ghebreyesus başkanlığında gerçekleştirildi. 2 saat süren toplantıda Bakan Koca, 12 dakikalık bir sunum yaptı. Koca, toplantının ayrıntılarını Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan’a aktardı. Sunumun beğenildiğini ve Türkiye’nin 3 başarısından etkilenildiğini belirtti.

Koca, toplantıda tedavideki başarıları da anlattı. Bakan, erken dönemde bazı ilaçların stoklandığını kaydetti, bir tedavi protokolüyle tüm Türkiye’de aynı tedavinin uygulamaya sokulduğunu aktardı.

Koca’ın gündeminde Kovid-19’lu vatandaşların çevresinin takip edildiği filyasyon da vardı. Koca, toplantıda Türkiye’nin bu yöntemi uygulayan tek ülke olduğunun da altını çizdi.

Öte yandan Fahrettin Koca, 30 Nisan’da ABD Sağlık Bakanı Alex Azar ile görüştüğünü de söyledi.

Organize sanayi bölgelerinde testler yapılmaya başlandığını belirtti Koca. Sanayi bölgelerinde çalışanların tümüne test yapılacağını vurguladı.

ulusal.com.tr

Almanya'da PKK'dan şikayetçi olacak Gündem Süheyla Demir kızının yolunu gözlüyor Gündem Hazine arazileri tarıma açılıyor Gündem Tahliye operasyonu sürüyor Gündem