Keyfi dinlemelere çarpıcı örnek

F-tipi örgütün Emniyet ayağına yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan polis şeflerinin yaptığı keyfi dinlemelere çarpıcı bir örnek ortaya çıktı. Dönemin etkin İstihbaratçı polislerinden biri olan Mesut Yılmaz, kardeşinin çalınan cep telefonunu dinletti. Dinlemeler Ergenekon kapsamında yapıldı.

Abone ol

Emniyet'teki F tipi yapılanmaya yönelik operasyonda keyfi yasa dışı dinlemelere çarpıcı bir örnek ortaya çıktı.

Kuzenini dinleten Savcı Zekeriya Öz'ün ardından, bir Emniyet amirinin de kardeşinin telefonunu dinlettiği öğrenildi.

Yasa dışı dinleme olayının baş rolünde, Ergenekon ve Balyoz'daki yasa dışı dinlemeleri yapan R2 birimi yöneten Mesut Yılmaz var. Yılmaz, Ergenekon kapsamında öz kardeşinin cep telefonunu dinletti. Gerekçesi ise bir hayli ilginçti.

Müfettiş raporuna göre Yılmaz, Cerrahpaşa hastanesinde doktor olan kardeşinin dinlenmesi için çalışma başlattı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in oluruyla, dinleme işlemi 10 Mayıs 2008'de başladı.

Dinlemeler için mahkeme izni 1 gün sonra alındı. 3 ay süren dinlemelere önce, "organize suç örgütü üyesi olmak", daha sonra da "Ergenekon" gerekçe gösterildi.

Ancak dinlemelerin arkasında bambaşka bir gerçek ortaya çıktı. İddiaya göre, Mesut Yılmaz halı saha maçı yaparken aracı soyuldu. Soygunda, kardeşinin cep telefonu ile bir polisin silahı çalındı. Dinlemeler cep telefonu ve silahı bulabilmek için yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

İfşa olunca kapandı Gündem CHP bu ‘zamane eşkıyalarına’ neden sahip çıkıyor? Gündem 28 Şubat ataması Gündem Aydınlık’ı dinleyen cemaat kendini nasıl ele verdi Gündem