Kaçırılan gazeteci teröristlerin elinde'

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç Suriye’ye kaçırılan gazeteci Bünyamin Aygül ile yaptığı açıklamada “CHP Hatay milletvekillerine iş düşüyor” açıklamasına CHP Hatay milletvekilleri Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu ve Hasan Akgöl’den yanıt geldi.

Abone ol

Ortak açıklamayı ise Refik Eryılmaz yaptı.

“Bülent Arınç’ın ortadan kayıp olan ve Suriye’de olduğu bilinen gazeteci ile ilgili olarak, sorulan soruya CHP Hatay milletvekillerini işaret etmiştir. “onlar gitsin getirsin, onların yönetim ile arası iyidir gitsin getirsinler” demiştir. Buradan bir cevap vermek istiyorum. Eğer bu kaçırılan gazeteci Yasal Suriye yönetiminin elinde ise onun Türkiye’ye getirilmesinde bu ülkenin milletvekilleri olarak, sağ ve selim getirilmesinde bizim her hangi bir teretütümüz olamaz. Sadece Suriye’de değil dünyanın bütün ülkelerindeki bu tür insanların getirilmesine bize düşen görevi yaparız. Ancak; Hükümet ve Arınç bilsinki bizim Birleşmiş Milletlerin terör listesine aldığı gruplarla herhangi bir işimiz yok. Bu gruplarla hükümetin ilişkisi var. Bu gazeteci arkadaşın bu terör gruplarının elinde olduğu iddiaları var. O zaman; Kendilerinin devreye girmesi gerekir. Bu gazeteci arkadaş El Kaide’nin elinde olduğu iddiası doğru olanda budur. Bu kez AKP’nin devreye girmesi gerekir. El Kadide ve radikal gruplarla arası olan AKP hükümeti ve Tayyip Erdoğan’dır. Arınç’tır. Onun için onların devreye girmesi doğrudur. Ayrıca bu açıklama ile hükümetin ne kadar bir aciz içinde olduğunu göstermektedir. Bir hükümet ve başbakan yardımcısı kayıp olan bir vatandaşını getirilmesini muhalefet tarafına havale ediyorsa, bu ülke ne kadar basiretsiz bir hükümet tarafından yönetilmektedir” dedi.

Hüseyin Güler

ulusalkanal.com.tr

Bodrum'u sağanak yağış vurdu! Yurt Van'da feci kaza: 1 ölü, 12 yaralı! Yurt Buzlar neden temizlenmedi? Yurt Fakıbaba itiraf etti: Araziyi biz vedik Yurt