Kıbrıs’tan tatbikatlı mesaj

Şehit Teğmen Caner Gönyeli tatbikatı tamamlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Komutanlığı’nın Akdeniz açıklarında icra ettiği arama kurtarma tatbikatının deniz safhası da başarıyla tamamladı. Kıbrıs ve uluslararası sularda yapılan tatbikatta nefes kesen görüntüler ortaya çıktı. Tatbikat sonrası yapılan açıklamada “İki ülke, işbirliğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir” ifadesi kullanıldı.

Abone ol

Nefes kesen görüntüler heryıl başarıyla icra edilen Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatından…

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan tatbikat başarıyla tamamlandı.

Kıbrıs ve uluslar arası sularda icra edilen tatbikattın deniz safhasında yabancı orduları imrendiren görüntüler ortaya çıktı.

Kimi zaman mülteciler kurtarıldı, kimi zaman boğulmakta olan bir kişi, kimi zamanda korsanlar tarafından kaçırılmış bir geminin mürettabıtı….

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin icra ettiği tatbikatta gemiler, helikopterler, deniz karakol uçakları ve SAT ve SAS gibi kurtarma timleri kullanıldı.

Bir gün önce kara safhasının tamamlandığı tatbikatın deniz safhasını ise komuta dairesinden Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge komutanı Albay Fatih Erhan yönetti.

Çok sayıda yabancı ülke askeri ataşeleri ve basın mensuplarının da takip ettiği tatbikatta askerlerin selamı ise görülmeye değerdi.

Yunanistan, KKTC’yi yok sayarak, Kıbrıs’ın tamamında Arama Kurtarma sorumluluğunun Kıbrıs Rum Kesimi’nde olduğunu ileri sürüyor. Bu tatbikatla Türkiye, Yunanistan’ın bu uygulamayı tanımadığı mesajını veriyor.

Haber: Erdem Atay

Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanının davası ertelendi Gündem PKK'lılara müdahale eden korumalar hakkında tutuklama kararı çıkarıldı Gündem Sisi: Katar yaptırımları Türkiye'ye de uygulansın Gündem Faruk Seçen, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle İstanbul'da gözaltına alındı Gündem