AYM'den Ak Saray kararı

Anayasa Mahkemesi, mahkeme kararına rağmen Atatürk Orman Çifliği arazisi üzerine inşaa edilen Ak Saray ile ilgili bireysel başvuruları reddetti. Karara "Kişi bakımından yetezlik" gerekçe gösterildi. Kararın usulden verildiği esasa girilmediği öğrenildi.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Atatürk Orman Çiftliği üzerine inşaa edilen Ak Saray ile ilgili bireysel başvuruları "kişi bakımından yetkisizlik" gerekçesiyle reddetti.

Sarayın Atatürk’ün vasiyeti ihlal edilerek Atatürk Orman Çiftliği'nde ağaçların kesilerek yapılmasına karşı yüksek mahkemeye çok sayıda bireysel başvuruda bulunulmuştu.

Bireysel başvuruda bulunan Ankara Barosu da idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesine karşın inşaatın sürdüğünü, bu nedenle iç hukuk yollarının tükendiğini belirtmişti.

İnşaata karşı Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Başkanlığıi Ankara Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası da dava açmıştı.

Anayasa Mahkemesi 2. Bölümü başvuruları gündemine aldı. AYM, başvuruların kabul edilebilirlik incelemesiyle esasına ilişkin değerlendirmeyi birlikte yaptı. Başvuruların reddine karar verildi. Karara "kişi bakımından yetersizlik" gerekçe gösterildi. Kararın usulden verildiği ve esasa girilmediği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan onayladı! Başbakanlık'a gönderildi Gündem ''Dönem bitiyor zorda kalırız'' Gündem Fatih Belediye Başkanı'na avukatından tehdit Gündem Dış hat kapkaççıları yakalandı Gündem