TLB Antalya ' Uyuşturucuya Karşı Birlik Kahvaltısında' buluştu

Abone ol

Türkiye Liseliler Birliği Antalya ' Uyuşturucuya Karşı Birlik Kahvaltısında' buluştu. Kilim Türkü evinde gerçekleşen kahvaltıya TLB Genel Başkanı Bora Çelik, Oyuncu Gülsen Tuncer, Muratpaşa Belediyesi Sağlık daire başkanı Pınar Kapan, İşçi Partisi İl Başkanı Yalçın Armen ve bir çok liseli katıldı.

Liselerimiz Vatanımız

Liseleri vatan olarak gördüklerini belirten TLB Antalya İl Başkanı Furkan Kuralay, 'Okul kapılarımızdaki tehdidin farkındayız ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Gençliği sorgulamayan ve uyuşturmaya çalışan bu sistemi tanımıyoruz. Liselerimizi vatanımız olarak görüyoruz, vatanımızı kanımızın son damlasına, son nefesimize kadar savunacağız' dedi.

Program yoğunluğu nedeniyle kahvaltıya katılamayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal adına Sağlık daire başkanı Pınar Kapan,Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) ile birlikte belediyenin çalışmalar yaptığını belirtti. Kapan, 'Gençleri çok önemsiyoruz onlar bizim geleceğimiz. Bizlerde sizler için bir şeyler yapabilirsek çok mutlu olacağız. Bize başvurabilirsiniz her zaman' diye konuştu.

Mustafa Kemal'ler Görev Başında

'Yaşa ' kampanyası hakkında bilgiler veren TLB Genel Başkanı Bora Çelik, şunları kaydetti; 'Milli eğitim üzerinden uyuşturma bir diğeri de ya biat edeceksin ya da sözde özgürlük adı altında farklı bir yaşam sunuyor. Biz bu iki yaşamada karşı çıktığımız için başka bir yaşam var dedik.'

Uyuşturucu ile mücadele etmenin anti emperyalist bir duruş olduğunu vurgulayan Çelik, ' Bugün en milliyetçi duruş uyuşturucuya karşı mücadele etmektir. Liselerde mücadele ederken vatan savunması biliciyle yapıyoruz. Gençliği vatansızlaştırmak, köksüzleştirmek istiyorlardı.' diye konuştu.

Gericiliğin ve bölücülüğün arkasında her zaman emperyalizmin olduğuna dikkat çeken Çelik, ' Gericiliğin arkadasın da 84 yıl öncede emperyalizm vardı bugün de var. O zamanda Mustafa Kemal'ler vardı, şimdi de Mustafa Kemal'ler görev başında.' diye konuştu.

Bir Olursak Yıkamayacağımız Bir şey yok

Vahşi kapitalizmin her zaman gençliği, sanatçıları ve politikacıları avladığını belirten Oyuncu Gülsen Tuncer, ' Gençlik dinamizmi ve yeniliğe açıklığıyla bir toplumun taze gücüdür. Bu gücün sağlam bedene, beyine ve sağlam ruh yapısına, doğru bilgilere, başarıya, neşeye, önceki kuşaklarla deney paylaşımına gereksinimi vardır. ' dedi.

Gençlerin eski kuşaklara gereksinimi olduğu eski kuşaklarında gençlere gereksinimi olduğuna dikkat çeken Tuncer, 'İlginçtir 68 kuşağıyla bu kuşak el ele verdi arası boştur. Biz 68 kuşağının dinamizmiyle, biliciyle, bilgisiyle ki bilgi şimdi daha çok çünkü kitap çok beraber yürümeliyiz bizimde tecrübelerimizle' diye konuştu.

Dün Kubilay bugün Yaşa kampanyası ile gençlerin mücadeleye başladığını belirten Tuncer, şunları kaydetti ;' İhtiyarlamayı reddeden yaşlılar, orta yaşlılar ve gençler bir arada olursak yıkamayacağımız hiç bir şey yok'

Oyuncu Gülsen Tuncer sözlerini 'Ey Türk gençliği yolumuz açık olsun, yolunuz açık olsun' diyerek sonlandırdı.

Haber- Fotoğraf : Merve Demirağ/ANTALYA

Bodrum açıklarından vahşet çıktı! Yurt Cizre'de esrarengiz cinayet! Yurt Muhtar traktörün altında can verdi Yurt Su faturası yüzünden belediye çalışanını bıçakladı Yurt